İşte piyasaların Bakan Albayrak'ın YEP açıklamasına tepkisi

İşte piyasaların Bakan Albayrak'ın YEP açıklamasına tepkisi
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı. YEP öncesi Dolar /TL 6.15 seviyelerine kadar gevşerken Albayrak'ın açıklamaları sonrasında Dolar 6.29 seviyelerinde dalgalandı.

Deniz Yatırım notunda, TL varlıklar için YEP sunumunun temel belirleyici faktör olduğu belirtilerek, “Pozitif algı ortamının oluşması durumunda –düşük büyüme, düşük bütçe açığı, artan tasarruf önlemleri- TL cinsinden fiyatlanan varlıklar için pozitif yaklaşımın artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, olası senaryoda, TCMB-PPK kararı sonrası oluşmasını beklediğimiz 5.90-6.20 dolar/TL fiyatlama bandı aşağı yönde kırılabilir. Benzer eğilimi ağırlıklı getiri eğrisinin uzun tarafında olmak üzere tahvil faizleri için de beklemek mümkün” denildi.

Dolar/TL TCMB'nin geçen haftaki sert faiz kararı ardından 6'lı seviyelere kadar gerilemiş ancak lokal döviz talebi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TCMB'nin faiz kararı ve İş Bankası'na yönelik açıklamalarının YEP öncesi algıyı negatife çevirmesiyle tekrar yükselerek PPK öncesi seviyelere gelmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçen hafta yaptığı açıklamalarda YEP'de gerçekçi makro hedefler ortaya koyacaklarını belirterek, "Performansı takip edilebilir, şeffaf ve hesap verilebilir bir YEP olacak; küresel piyasaların ve yatırımcıların Türkiye'ye güvenlerinin güçlü şekilde tesisini sağlayacak" demişti.

Yeni Ekonomi Programı açıklandıYeni Ekonomi Programı açıklandı

 

Seçiniz...