Kredi kartından ''nakit çekim'' yapanlar dikkat !

Kredi kartından ''nakit çekim'' yapanlar dikkat !
Güncelleme:

Ay sonunu getirmekte zorlanan vatandaş, kredi kartında nakit çekime başvurdu. Ancak hesabınızı iyi yapmazsanız sonu felaket olabilir...

Kredi kartı üzerinden nakit para çekmek olarak da bilinen nakit avans, günümüzde bankalar tarafından geliştirilerek kullandırılmaya devam etmekte.

Takvim gazetesinden Özlem Kamer Tercanlı'nın haberine göre pek çok banka da sunduğu taksitli nakit avans hizmeti ile kredi kartından para çekmeyi daha cazip hale getirmeye çalışmakta. Ancak kartzede olmak istemiyorsanız, taksitli-taksitsiz nakit çekimden uzak durun. Kredi kartından para çekmeyi bu kadar tehlikeli hale getiren en önemli faktör, günlük faiz işletilmesi. Avans geri ödemesinin yapılmadığı her gün faiz (yüzde 2.02) işler ve ödeyeceğiniz tutar artar. Faiz dışında, nakit çekim ücreti ve komisyonadı altında alınan paralarla, nakit çekmek size epey pahalıya mal olur. Nakit çekim ücreti bankadan bankaya ve çekilen tutara göre değişir.

Nakit avans faizi, ihtiyaç kredisi faiz oranlarının çok çok üstündedir, bunu da unutmamak gerekir. Bankalar müşterilerine bir de destek hesap adı altında nakit para çekme imkanısunuyor. Destek hesap, vadesiz mevduat hesabınıza özel limit dahilinde tanımlanan ve hesapta yeterli bakiye olmadığında bankacılık işlemlerinde kullanabileceğiniz kredi mevduat hesabıdır. Bu hesaba da günlük faiz (yüzde 2.02) işler, cüzi miktarlarda da vergi ve fon ücreti alınır. Nakit çekim ile kıyaslandığında, destek hesap daha avantajlıdır. Ancak unutmamak gereken en önemli şey, ayağımızı yorganımıza göre uzatmak ve 'Hangi faiz daha az canımı yakar' dememek.