Merkez Bankası'nın döviz rezervinde büyük düşüş

Merkez Bankası'nın döviz rezervinde büyük düşüş
Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervi 15 Mart itibarıyla 73.78 milyar dolara geriledi.

Merkez Bankası verilerine göre, bireylerin yabancı para cinsinden mevduat ve fonları 105,7 milyar dolar ile tarihi zirveye yükseldi. Merkez Bankası’nın dolar rezervi ise 73,78 milyar dolara gerilerdi.
Yaklaşık altı aydır döviz birikimlerini kesintisiz artırmaya devam eden bireylerin yabancı para cinsinden mevduat ve fonları 15 Mart haftasında 1.64 milyar dolar artışla 105.7 milyar dolar ile tarihi zirveye yükseldi.

Merkez Bankası Haftalık Banka ve Para İstatistikleri’ni yayımladı. Yurt içinde yerleşik kişilerin dolar mevduatları 59 milyar 856 milyon dolardan, 61 milyar 12 milyon dolara yükseldi. Vatandaşlar 15 Mart ile biten haftada 1 milyar 156 milyon dolar aldı. 5 Ekim 2018 haftasından bu yana vatandaş 23 haftadır üst üste döviz aldı.

Yurt içi yerleşiklerin euro hesapları da yükseldi. 15 Mart ile biten haftada vatandaşlar 305 milyon dolar değerinde euro aldı.

MERKEZ BANKASININ DOLAR REZERVİ ERİYOR

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, TCMB’nin brüt döviz rezervi 15 Mart itibarıyla bir önceki haftaya göre 3.18 milyar dolar azalışla 73.78 milyar dolara geriledi.
 

Döviz mevduat hesaplarında stopaj oranı yükseltildiDöviz mevduat hesaplarında stopaj oranı yükseltildi

Dolarda ibre yeniden yükselişe döndüDolarda ibre yeniden yükselişe döndü

 

 

Reuters