Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolarda son durum

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolarda son durum
Güncelleme:

Güne yatay başlayan dolar/TL, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası 5,31'in altına geriledi.

Güne yatay başlayan dolar/TL, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından 5,31'in altına geriledi.

Merkez Bankası piyasa beklentilerine paralel olarak yılın son toplantısında faizlerde değişikliğe gitmedi.

Dün uzmanların direnç olarak nitelendirdikleri 5,40'ı test eden dolar/TL, bu seviyede tutunamayarak düşüşe geçti ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,10 azalışla 5,3501'den tamamladı.

Bugüne yatay başlayan dolar/TL, 5,34 civarında şlem görüyor. 

Euro/TL de 6,09 civarında seyrediyor.

Merkez Bankası'ndan faiz kararıMerkez Bankası'ndan faiz kararı

TCMB 13 Eylül'deki PPK toplantısında döviz kurundaki hareketlerin de etkisiyle fiyat artışlarının alt kalemler bazında genele yayılan enflasyon riskine vurgu yaparak politika faizinde beklentilerin üzerinde bir artışa gitmişti. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faizini yüzde 17.75'ten yüzde 24'e yükseltmişti. 25 Ekim toplantısında ise faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmemişti.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in, dün akşam güven oylamasını kazansa da asıl sorunun, Avrupa Birliği (AB) liderlerinin tekrar müzakere edilmeyeceğini beyan ettikleri anlaşmanın parlamentodan geçmesi için yeterli çoğunluğun sağlanamaması olduğunu kaydeden analistler, bugün AB liderlerinin Brüksel'deki toplantısının takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,38 ve 5,40 seviyelerinin direnç olarak öne çıktığını, 5,30'un ise önemli destek konumuna geldiğini bildirdi.


 

AA