Milyonlarca vergi ve prim borçlusuna iyi haber !

Milyonlarca vergi ve prim borçlusuna iyi haber !
Güncelleme:

Vergi ve prim borcunu yapılandırıp taksitleri ödemedikleri için sistemden çıkanlara yeni fırsat geliyor. Müjde borçluları sevindirdi

Hükümet, borçluların yüzünü güldüren bir düzenleme hazırlığında. 2014'te çıkardığı yasayla vergi ve prim borçlarına yapılandırma imkanı sağlayan hükümet, şimdi de bu fırsat için başvurup taksitlerini düzenli ödemedikleri için sistemden çıkanlara yeni bir imkan sağlayacak.

Söz konusu borçlulara, yapılacak düzenlemeyle ikinci şans tanınacak. Yeni düzenleme hazırlığı, borçluları heyecanlandırdı. Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmanın hızla tamamlanıp hayata geçirilmesi bekleniyor. Maliye'den de konuyla ilgili bir açıklama geldi. Bakanlık yetkilileri, 2014'te vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırıldığını belirtti. Bazı mükelleflerin taksitlerini süresinde ödemedikleri için yapılandırma haklarını kaybettiğine değinen yetkililer, yapılacak düzenlemeyle, taksit ödemelerini ihlal ettikleriiçin sistemden çıkan mükelleflere, geçmişteki taksitlerini de ödemeleri şartıyla, tekrar bu borçlarını taksitle ödeme imkan sağlanacağını vurguladı.