Piyasalar frene bastı ! İşte Dolar ve Euro'da günün ilk rakamları

Piyasalar frene bastı ! İşte Dolar ve Euro'da günün ilk rakamları
Güncelleme:

Dolar/TL Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta PPK toplantısında faizleri sabit tutması ve ileriye dönük bir indirim sinyali vermemesinin ardından 5.50'li seviyelerden 5.35'li seviyelere geriledi.

Dolar/TL 5.3435/5.3475'ten, euro/TL 6.0851/6.0893'ten işlem görüyor.

Bir bankanın tahvil bono masası işlemcisi, “TCMB faiz kararı sonrası verim eğrisi genelinde getirilerde 50 baz puan üzerinde düşüş oldu. Daha önemlisi Hazine’nin geçtiğimiz yılın son aylarında piyasa faizi altında bir borçlanma yapıp yapmayacağı idi” dedi ve ekledi:

“Ocak ayının ilk iki ihalesinde olduğu gibi Hazine bu yönteme başvurmadı. Haftanın kalanında ECB kararı önemli olacak. Küresel büyümeye ilişkin gelişmeler de yakından takip edilmeye devam edilecek. Bugünkü ihaleler seçim öncesi Şubat ve Mart aylarındaki yüklü ihale programının da başarılı sürdürülebileceğini gösteriyor.”

Hazine bugün Ocak ayı borçlanma programını tamamlamasının ardından Şubat ayında toplam 22.7 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık 17.4 milyar TL’si piyasadan toplam 21.8 milyar TL’lik iç borçlanma programlıyor.

Hazine Mart ayında ise toplam 15.3 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık 12.5 milyar TL’si piyasadan toplam 14.4 milyar TL’lik iç borçlanma programlıyor.

Seçiniz...