Piyasalar gergin! Dolar ve Euro yeni güne böyle başladı

Piyasalar gergin! Dolar ve Euro yeni güne böyle başladı
Güncelleme:

Haftaya ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesabından yaptığı "Türkiye Kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz" açıklamasının etkisiyle yükselerek başlamıştı. Bugün ise bankalararsı piyasada dolar, 5,46 TL'den işlem görüyor.

İngiltere’nin Avrupa Birliği üyeliğini sonlandıracak Brexit anlaşmasının bugün parlamentoda oylanmasını takip edecek olan yatırımcıların hamleleri beklenirken Euro/TL ise 6,27 TL’de yer alıyor.

Sterlin ise 7,04 TL'de yer alıyor.

Piyasalar ayrıca yarın yapılacak yılın ilk Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısını bekliyor. Merkez Bankası'nın faizde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

İNGİLTERE İÇİN TARİHİ GÜN

Şüphesiz bugünün en önemli gündem maddesi ise İngiliz Parlamentosundaki Brexit oylaması. Başbakanı Theresa May ile AB arasında yapılan anlaşmanın parlamentoda reddedilmesine kesin gözüyle bakılırken Brexit'in hiç gerçekleşmeme ihtimali kuvvetleniyor.

Aralık 2018'de yapılacak oylamayı, kaybedeceğini gördüğü için bugüne erteleyen May, milletvekillerinin 2016 yılında yapılan referandumda Brexit'i destekleyen seçmenlere ihanet etmemelerini istedi.

İngiltere'nin 29 Mart'ta AB'den çıkışı yaklaşırken parlamento Brexit konusunda kilitlenmiş durumda. Ülkenin önünde AB'den anlaşmasız çıkış ya da birlik içinde kalmak gibi çok farklı seçenekler bulunuyor.

Aylardır merakla beklenen oylamanın Türkiye saatiyle 21:00'da başlaması bekleniyor. Kazanmak için 318 oya ihtiyaç duyan May'in şansı son derece zayıf görünüyor.

Seçiniz...