Bahçeli ittifakı bozdu, dolar fırladı !

Bahçeli ittifakı bozdu, dolar fırladı !
Güncelleme:

Piyasalarda haftanın ikinci gününde Dolar/TL 5.67'den Euro/TL ise 6.50'den başlamıştı. Ancak MHP lideri Bahçeli'nin yerel seçimde ittifakı bozduğuna dair açıklamasına piyasalar sert tepki gösterdi.

Güne 5,67 TL seviyesinden başlayan dolar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında ittifakı bozduğuna dair açıklaması sonrasında bir anda yükselişe geçti.

Dolar/TL bugün 5,85 seviyesinin üzrinde işlem görüyor. Euro/TL ise 6,65'ün üzerinde hareket ediyor.
Dün 5,6217 - 5,6921 aralığında hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,53 artışla 5,6693'ten tamamlamıştı. 

Dolar/TL, bugüne yatay başlamasının ardından yükselişe geçerek 5,85'i gördü. Euro/TL de 6,65'in üzerinde hareket ediyor. 

Bahçeli'den reste rest: ''Hiç bir ittifak niyetimiz kalmamıştır!''Bahçeli'den reste rest: ''Hiç bir ittifak niyetimiz kalmamıştır!''

Uzmanlar, Türkiye ve Avrupa'da tüketici güven endeksleri verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 5,80 seviyesinin direnç, 5,67'nin ise destek konumunda olacağını dile getirdi.

Türkiye-ABD ilişkilerinde ABD'li rahip Andrew Brunson'ın ülkesine dönmesi sonrası yaşanan iyimserlik sonrası dolar/TL 5.70 altında dalgalı bir seyir izlerken bankacılar piyasalarda yön belirleyici olarak Merkez Bankası'nın bu haftaki faiz kararını bekliyorlar.

Geçen hafta boyunca gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışan TL küresel risk iştahındaki azalışın yanı sıra ve petrol fiyatlarındaki yükselişin de etkisiyle Cuma günü negatif ayrışmayla değer kaybetmişti.

TCMB dolar cinsi zorunlu hesaplara ödenen faizi yükselttiTCMB dolar cinsi zorunlu hesaplara ödenen faizi yükseltti

Dolar/TL Brunson sonrası beklentilerle geçen hafta 5.5267’e kadar gerilemiş ancak 5.50 seviyesinin aşağı yönlü kırılamamasının da etkisiyle yeniden yönünü yukarı çevirmişti.

MERKEZ'İN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Piyasalar perşembe günkü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısını bekliyor.

Merkez Bankası'nın toplantıda TL'deki değer kayıplarının bir süredir durması ve bankanın son dönemde gerçekleştirdiği kuvvetli sıkılaştırmanın etkinin görülmesi nedeniyle politika faizini sabit tutması bekleniyor.

Seçiniz...