Piyasaların ateşi yükseldi! Dolar, euro ve altında günün ilk rakamları

Piyasaların ateşi yükseldi! Dolar, euro ve altında günün ilk rakamları
Güncelleme:

2019'a veda etmek isterken piyasalarda yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Dolar 6 TL sınırına dayandı. Euro da 6,60 TL'den işlem görüyor.

Dolar, 25 Aralık 2019 sabahında bankalararası piyasada 5,9464 alış fiyatı, 5,9484 lira satış fiyatıyla işlem görüyor.

Euro ise aynı saatlerde 6,6001 alış fiyatı, 6,6038 lira satış fiyatı seviyesinde yer alıyor.

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 25 Aralık 2019 anlık ve güncel çeyrek altın alış fiyatı 457,95 lira, satış fiyatı ise 469,40 lira seviyesinde yer alıyor. Gram altın ise aynı saatlerde 286,17 lira alış fiyatı, 286,27 lira satış fiyatıyla işlem görüyor.

TL’nin reel getirisinde gözlenen ve gözlenecek düşüşlerin para birimini savunmasız bırakabileceği endişeleri ve ABD ile ilişkilere yönelik endişelerle TL geçen hafta dolar karşısında %2’nin üzerinde değer kaybetmişti.

Bu hafta yılbaşı tatili kapsamında ABD ve Avrupa piyasalarının iki gün kapalı olacak olması ve yeni yıl öncesi yeni pozisyon açma isteğinin azalmasıyla işlem hacimleri düşerken, piyasalarda ABD ile diplomatik ilişkilerin seyri ve Suriye başta olmak üzere jeopolitik gelişmeler izleniyor.

TL’nin dolar karşısında bir aylık değer kaybı %4’ü aşarken, kurda son dönemde gözlenen sert yükseliş BDDK ve TCMB’nin de adımlarını beraberinde getirdi. BDDK bazı döviz-TL türev işlemlerdeki limitleri kıstığını açıklarken, TCMB Ağustos’tan bu yana ilk kez döviz karşılığı TL swap piyasasında ihale açtı.

Bankacılar ABD basınında yer alan haberlerde Trump’ın Türkiye ile Rusya’yı daha da yakınlaştıracak bir yaptırımdan kaçınmak istediği ve bunu ABD Kongresine ilettiğini belirttiler. Bankacılara göre Trump’ın bu adımı beklenmeyen yönde değil.

Vatandaş Dolar'dan vazgeçmedi! 2019'da  arttı!Vatandaş Dolar'dan vazgeçmedi! 2019'da arttı!

 


 

Seçiniz...