Piyasaların gözü bu haberde !

Piyasaların gözü bu haberde !
Güncelleme:

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın toplantı tutanaklarını açıklamasını bekliyor.

Küresel piyasalar genel olarak karışık bir görünüm ile bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarını beklemeye geçti.

ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin beklentiler paralelinde olmasının ardından pay piyasalarında yatay bir seyir görülürken, dolar endeksi yükseliş eğilimini sürdürdü. Fed'in kasım ayında toplantısının olmaması nedeniyle aralık ayı toplantısı öncesinde faiz artırımına ilişkin en önemli ipuçlarının yer alacağı düşünülen ekim ayı toplantısının tutanakları bu akşam saat 21.00'de açıklanacak.

Analistler, aralık ayında faiz artırımına gidileceği beklentilerinin artarak devam ettiğini belirterek, bugünkü tutanakların da bunu destekleyebileceğini kaydediyor. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,04 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,03 değer kazanırken, S&P 500 endeksi yüzde 0,16 düşüş kaydetti.

Avrupa tarafında, avro/dolar paritesindeki gerileme devam ederken açıklanan verilerin ekonomideki toparlanmanın devam ettiğini işaret etmesiyle dün pay piyasalarında pozitif bir seyir izlendi. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 2,41, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,99 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,76 değer kazandı.

Asya tarafında bugün borsalarda yatay bant için karışık bir seyir izleniyor. Şu dakikalarda Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,10 değer kazanırken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,10 düşüş kaydetti.

Yurt içinde,dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 64. hükümeti kurma görevini AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na vermesinin ardından yeni kabine ve ekonomi yönetimi beklenirken, döviz kurları geriledi, BIST 100 endeksi yükseldi. Endeks, dün günü yüzde 0,13 artışla 81.153 puandan tamamlarken, analistler, yükseliş çabasının jeopolitik tedirginliklerle sınırlandığını ifade ediyor. BIST 100 endeksinin 81.000 ve 79.900 seviyelerinin destek konumunda olduğunu dile getiren analistler, orta vadeli teknik görünüm açısından kritik olan 82.500 direncinin güçlendiğini ifade ediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

15.30 ABD, ekim ayı konut başlangıçları ve inşaat izinleri
21.00 ABD, Fed toplantı tutanakları