Rekor sonrası piyasalar sakinledi; dolar, euro ve altında büyük düşüş!

Rekor sonrası piyasalar sakinledi; dolar, euro ve altında büyük düşüş!
Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde rekor üzerine rekor kıran Dolar/TL'de düşüş sürüyor. Dolar ve Euro yeni güne yine düşüşle başlarken, çeyrek altın 630 lira, Cumhuriyet altını da 2.507 liradan satılıyor.

Dolar/TL'deki düşüş bugün de sürüyor.

Dolar/TL kuru 6,91 seviyelerine gerilerken euro/TL 7,46'dan el değiştiriyor.

Küresel piyasalar haftanın son gününe sınırlı yükselişlerle başladı.

Haftanın son işlem gününde içeride bütçe dengesi ve Merkez Bankası beklenti anketi takip edilecek, dışarıda ise ABD sanayi üretimi verileri ve perakende satışlar izlenecek.

Öte yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bu haftaki sert değerlendirmelerinin ekonomideki hızlı toparlanmaya dair umutları kırması küresel piyasalarda risk iştahını sınırladı.

Benzer şekilde küresel piyasalarda corona virüs enfeksiyonlarının ikinci dalgasıyla ilgili endişeler de yakından izleniyor.

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 384,3 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 630 lira, Cumhuriyet altını da 2.507 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda 1.733 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, dün ABD merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının para politikasının sınırlarına gelindiği şeklinde yorumlanması ve yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında ikinci dalgaya ilişkin artan endişelerin risk iştahını azalttığını belirterek, bu durumun altının ons fiyatını desteklediğini ifade etti.

Bugün, yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvuruları verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.720 doların direnç, gram altında ise 375 liranın destek konumuna geldiğini bildirdi.

POWELL: NEGATİF FAİZİ DÜŞÜNMÜYORUZ

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, virüs salgını kaynaklı uzun sürecek bir resesyon tehdidi konusunda uyarıda bulundu. Powell, Kongre ve Beyaz Saray’a kalıcı ekonomik hasarın engellenmesi için adım atma çağrısı yaptı.

Açıklamasında negatif faiz politikasının cazip olmadığını ve Fed olarak bunu düşünmediğini ifade eden Powell, işe yarayan araçları kullanacaklarını ve negatif faizin etkili olmadığına dair verilere sahip olduklarının altını çizdi.

Seçiniz...