Ticaret Bakanı açıkladı ! Kredide bir faiz indirimi daha

Ticaret Bakanı açıkladı ! Kredide bir faiz indirimi daha
Güncelleme:

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Eximbank'ın Türk Lirası kredi faizlerini bugün itibarıyla yüzde 9.61'e çektiğini açıkladı.

Türkiye'deki hizmet ağını genişletme açılımı yapan Türk Eximbank, 17'nci şubesini Mersin'de açtı.

2017 yılına kadar sadece Ankara ve İzmir'de şubesi bulunan Türk Eximbank, son 2 yıldır ihracatçıların yoğun olduğu illerde şube ve irtibat bürosu açarak yerinde hizmet anlayışını geliştirirken, ihracatçıların ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaştırıyor.

Eximbank'ın şubeleri, Ağustos ayı sonunda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından açıklanan İhracat Ana Planı'nda Türk Eximbank'ın hedefleri arasında yer alan yeni finansman ürünlerinin ihracatçılara sunulması aşamasında da hizmet verecek.

Yeni kurulan Mersin şubesi ile bölge ihracatçıları, bankanın kredi ve sigorta programları hakkında daha hızlı ve güncel bilgilere ulaşabilecek.

2018 yılı sonu ihracatı 1,7 milyar dolar ile Türkiye ihracatında 14. sırada olan Mersin'de açılan Eximbank Şubesi ile Mersin ve civarındaki illerin ihracatının daha da artması bekleniyor. Yeni Ekonomi Programında Türk Eximbank'ın hedefleri arasında yer alan şubeleşme kapsamında 2019 yılı sonuna kadar Türkiye'nin ihracatta önde gelen illerinde 3 şube daha açılacak.

TÜRK EXİMBANK TL KREDİ FAİZLERİNİ TEK HANELİ RAKAMLARA İNDİRDİ

Öte yandan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Mersin Şubesi'nin açılışında Türk Eximbank'ın TL kredi faizlerini %9,61'e düşürdüğü müjdesini verdi. Böylelikle Eximbank TL kredilerinde tek haneli rakamlara inmiş oldu. TL kredileri ihracatçı KOBİ'lere ve yüksek teknolojili ürün ihracatçılarına kullandıran Türk Eximbank, ayrıca, Akreditif Teyit Sigortası, İşletme Sermayesi Garanti Programı, Yurt Dışı Teminat Mektubu Programı ve Sigortalı Alacağa Dayalı Sevk Öncesi Kredi Programlarından oluşan 4 yeni ürünü daha bu yıl sonuna kadar uygulamaya alacak.

KOBİ'LERİN PAYI ARTIYOR, YENİ FİNANSMAN ÜRÜNLERİ GELİYOR

Türk Eximbank'ın yeni ürünler ile değişim ve dönüşüm yönünde attığı her adım, daha fazla ihracatçıya daha çok destek verme hedefinde ilerlemesine katkı sunuyor. 2019 yılında desteğini dolar bazında %10'luk bir artışla 48,4 milyar dolara, ihracatı destekleme oranını da %27'ye yükseltecek Banka, bu yıl Türk Eximbank ile çalışan ihracatçı firma sayısını 12.500'e, KOBİ payını da %75'e çıkarmayı hedefliyor. 

AA