TMSF'nin elinde kaç şirket var ?

TMSF'nin elinde kaç şirket var ?
Güncelleme:

Dev holdingleri sollayan TMSF'ye devredilen şirket sayısı açıklandı.

Bünyesindeki şirket sayısıyla Koç ve Sabancı gibi Türkiye'nin dev holdinglerini geride bırakan TMSF'ye devredilen şirket sayısı giderek artıyor. Geçen hafta sayı 200 olarak açıklanırken, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, "Şu ana kadar 252 şirket TMSF yönetimine devredildi" dedi.

TMSF Başkanı Gül, AA Finans Masası canlı yayınında soruları yanıtladı.

TMSF olarak 380 civarı kamu görevlimiz var. Bunlardan 12 kişiyi görevden uzaklaştırdık. 15 Temmuz öncesi paralel yapıyla irtibatlı olduğunu düşündüğümüz şahısları zaten pasifize etmiştik. Şu ana kadar 252 şirket TMSF yönetimine devredildi.
 
Kayyum atanan şirketlerin gerekirse tasfiye edilmesi KHK ile bize verilmiş bir yetkidir. El konulan şirketlerin ekonomiye maksimum faydayı verecek şekilde faaliyet göstermesi konusunda çalışıyoruz.

Mahkeme sonunda ceza verilmişse, el konulan şirket satılmışsa gelir devlete kalacak. Mahkemede ceza verilmemişse satış tutarı banka hesaplarında bloke edilip şahsa geri verilecek. Mali durumu kötü olan şirketlere TMSF kaynak aktarmayacak, İcra İflas kapsamında tasfiyesini yapacağız.

Bu şirketlerle hukuku olanların hukukunu korayacağız. Bazı şirketlerin işletme sermayesi çekilmiş, içinde hiçbir değer kalmamış şirketler de var." dedi.

2320027.jpg