Türk Lirası için olumsuz tahmin: ''Düşüş sürecek!''

Türk Lirası için olumsuz tahmin: ''Düşüş sürecek!''
Güncelleme:

ABD'li finans kuruluşu Türk Lirası'ndaki değer kaybının süreceğini öne sürdü.

ABDli rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasının ardından ABD ile ilişkilerin iyileşeceğine yönelik piyasalarda esen iyimser hava ile dolar/TL 5.55’e kadar geriledi. Ancak bu iyimser havanın kalıcılığı konusunda endişeler var. Dolar dün yine 5.60’ı aşarak yeniden yükseleceği sinyallerini verdi. 

Uzmanlar, gelecek dönemde Türkiye-ABD ilişkilerinin ne yönde şekilleneceğinin ve yaptırımlarla ilgili gelişmelerin belirleyici olacağını söylüyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s ise (S&P), Türkiye’nin dış kredi koşullarında bozulmaya karşı kırılgan olduğunu kaydetti.

TL’de düşüş sürecek

ABD - Türkiye ilişkilerinde Brunson gerilimi geride kalırken, gözler Donald Trump yönetiminin 4 Kasım’dan sonra başlayacak İran yaptırımlarına ve bu yaptırımların Türkiye’ye olası etkileri ile Ankara’nın alacağı tutuma çevrildi. Uzmanlar ABD’nin yaptırım tehdidi ortadan kalkmadan piyasalardaki çalkantının dinmeyeceğini ve gelecek dönemde Türkiye-ABD ilişkilerinin nasıl şekilleneceğinin ve yaptırımlara yönelik gelişmelerin yön belirleyici olacağına işaret ediyor. Capital Economics’ten ekonomist Jason Tuvey, “Önümüzdeki dönemde TL’nin düşüş eğilimine devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Seçiniz...

Etiketler dolar tl dolar/tl