Yapı Kredi'nin ortağından şaşırtan karar

Yapı Kredi'nin ortağından şaşırtan karar
Güncelleme:

Yapı Kredi'nin İtalyan ortağı Unicredit sermaye yapısını güçlendirmek için varlık satışına gidecek.

Yapı Kredi’nin İtalyan ortağı Unicredit’in sermaye yapısını güçlendirmek için varlık satışını değerlendirdiği ve bu varlıkların arasında Yapı Kredi’nin de olduğu belirtildi.

Reuters’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdırdığı haberine göre, İtalya’nın en büyük bankası Unicredit aralarında Yapı Kredi, Polonya merkezli Bank Pekao ve aracı kurum Finecobank’ın da bulunduğu varlıklarında hisse satışı
olasılığını değerlendiriyor.

UniCredit’in varlık satışı ile ilgili soruya cevap vermediği belirtilen haberde, bankanın yüzde 10.5 sermaye yeterlilik rasyosu ile Avrupa Merkez Bankası’nın belirlediği minimum yüzde 10’luk seviyeye çok yakın seyrettiği kaydedildi. Haberde ayrıca UniCredit’in büyük hissedarlarının bedelli sermaye ihracına sıcak bakmadıkları, mevcut varlıkların azaltılarak sermaye gereksiniminin karşılanabileceğini düşündükleri belirtilirken, Borsa İstanbul’da işlem Yapı Kredi’nin hisselerinde dün yüzde 3 civarında düşüş yaşandı.

Yapı Kredi’de Koç Finansal Hizmetler’in yüzde 81.8 payı bulunuyor. Geri kalan hisseler ise halka açık. Koç Finansal Hizmetler’in yüzde 50’si Koç Grubu’na, diğer yüzde 50’si de UniCredit Grubu’na ait bulunuyor. Unicredit’in Yapı Kredi’de hisse satışına karar vermesi durumunda ilk olarak Koç Holding’e teklifte bulunması gerekiyor.