Fiyatı yarı yarıya düştü !

Fiyatı yarı yarıya düştü !
Güncelleme:

2 hafta öncesine kadar 5 liradan satılan patetesin fiyatı 2,5 liraya kadar düştü

Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Baydan, iki hafta öncesine kadar 5 liraya kadar çıkan patatesin kilogram fiyatının 2,5 liraya kadar düştüğünü söyledi.

Baydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava koşulları nedeniyle bu yıl patatesin sökümünün bir süre geciktiğini anlattı. Bu geçiş döneminin biraz uzun sürdüğünü dile getiren Baydan, ürünün kilogram fiyatının epeyce yükseldiğini hatırlattı.

Fiyatların bu seviyelerden düşmeye başladığını ifade eden Baydan, "İki hafta öncesine kadar 4 lira hatta bazı yerlerde 5 lira olan patates fiyatı bu hafta pazarlarda 2,5 liraya kadar düştü. Adana ve Ödemiş'ten getirilen taze patates miktarı arttı. Geçiş dönemini atlattık. Afyonkarahisar ve diğer üretim yerlerinden de gelmeye başlayınca fiyatlar biraz daha geriler. Bugün 4 kilogramı 10 lira olan patates, 15 gün sonra 5 kilogramı 10 liradan satılır" diye konuştu. Havaların ısınmasının, domates dışında sebze fiyatlarının aşağıya çekilmesini sağladığına değinen Baydan, kilogram bazında salatalık ve biberin 1 lira, patlıcan 1,5-2 ve kabağın 2 liradan satıldığını sözlerine ekledi.