FSM çift yönlü ücretli mi olacak ?

Güncelleme:

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kurulan yeni kamera sistemiyle birlikte "artık çift yönlü geçiş ücreti mi alınacak" sorusu akıllara geldi. İşte İstanbulluların korkusunun altındaki asıl gerçek...

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Anadolu-Avrupa geçişine kurulan kameralar İstanbulluların aklına "iki yönde ücretli mi olacak" sorusunu getirmişti. 21 Eylül’de İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada FSM geçişlerine konulan kameraların ücret kesilmesi için değil güvenlik amaçlı olduğu vurgulanmıştı.

Güvenlik kameralarının kurulma nedeni belli olmaya başladı. İstanbul Boğazı'nı üçüncü kez havadan birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasının ardından ağır vasıta araçlar "daha ucuz olduğu" gerekçesiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yönelmişti. Durum böyle olunca ikinci köprüyü kullandıkları için kesilen ceza 92 TL’den 500 TL’ye çıkarılmıştı.

Ağır vasıtaları bu ağır ceza da durduramadı. Yapılan tespitlere göre İstanbul'da özellikle gece yarısı 01:00 ile 05:00 saatleri arasında ağır vasıtalar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden kaçak geçişe devam etti.

İşte bu kaçak geçişleri önlemek için şimdi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Anadolu Yakası'na kamera sistemleri kuruluyor. Kurulan kamera sisteminin görüntüsü ücret alan FSM Avrupa-Anadolu geçişindeki düzenekle aynı olunca İstanbulluların aklına da "gidiş geliş ücretli mi olacak" sorusu gelmesi çok normal.

Ancak İstanbul Valiliği'nden yapılan her açıklamada kamera sisteminin tamamen güvenlik amaçlı ve kaçak geçişleri önlemek için yapıldığı belirtilerek çift yönlü ücret alınmayacağı bilgisini her seferinde vurguluyor.

BAKAN: "EKİM SONU BİTER"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde (FSM) devam eden yapım çalışmaları hakkında geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak “FSM’deki çalışmaları 7 Kasım’da bitirmeyi öngörmüştük. Hedefimiz bu ayın sonunda bitirmek” ifadesini kullanmıştı.

 

Seçiniz...