Gümrük Bakanı'ndan dudak uçuklatan açıklama !

Gümrük Bakanı'ndan dudak uçuklatan açıklama !

Gümrük Bakanı Tüfenkci, geçen yıl 2 milyar 687 milyon liralık kaçakçılığın önlendiğini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent  Tüfenkci, yasa dışı ticaretle mücadele konusunda taviz göstermeyeceklerini belirterek, "Geçen yıl gerçekleştirilen operasyonlar sonucu 2 milyar 687 milyon liralık Kaçakçılık önlendi. Bu yılki rakamlarla birlikte bu miktar 3,2 milyar liraya ulaştı. İllegal ticaretin önlenmesi konusundaki kararlı mücadelemize  durmadan, yılmadan devam edeceğiz." dedi. 

AA muhabirine konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci,  kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Tüfenkci, "Bunların 825 milyon  lirası akaryakıt, 585 milyon lirası makine ve yedek parça, 255 milyon lirası  elektronik, 206 milyon lirası uyuşturucu, 160 milyon lirası tekstil, 102 milyon  lirası da tütün ve Alkol kaçakçılığına ilişkin yakalamalar. Gümrük muhafaza  memurlarımızın özverili ve dikkatli çalışmaları geçen sene toplam 2,6 milyar  liralık kaçağa geçit vermedi, vermeyecek." diye konuştu. 

'MÜCADELEYE YILMADAN DEVAM EDECEĞİZ'

Yurda kaçak girişlerin önlenmesi noktasında gümrük çalışanlarının gece  gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren Tüfenkci, "Bu yıl geçen hafta  itibarıyla 145 milyon liralık akaryakıt, 151 milyon değerinde gıda, 43 milyon  liralık uyuşturucu, 42 milyon lira değerinde 328 araç ile 16 milyon lira  değerinde elektronik eşya kaçakçılığı önlenmiştir. Diğer yakalamalarla birlikte  bu yıl 550 milyon liralık kaçakçılık engellendi. Böylece, geçen yıl dahil  gerçekleştirdiğimiz operasyonlarda bugüne kadar 3 milyar 238 milyon liralık  kaçakçılık önlenmiş oldu. Bu konudaki kararlı mücadelemize durmadan, bir an olsun  yılmadan devam edeceğiz. Özverili ile çalışan tüm personelimizi tebrik ediyorum."  ifadesini kullandı.

Kaçakçılıkla mücadele konusunda son teknoloji sistemlerin kullanılmaya  başlandığını bildiren Tüfenkci, teknik yatırımlarla beraber insan kaynağının  geliştirilmesi konusunu da ihmal etmediklerini aktardı.

Bakan Tüfenkci, gümrük işlemlerinin hızlanmasının yanı sıra güvenlik  tedbirlerinin de artırıldığına dikkati çekerek, kaçakçılığın her türlüsü ile  mücadeleyi sürdüreceklerine işaret etti.

Bu konuda kararlılıkla çalışma yürüttüklerini vurgulayan Tüfenkci,  "İllegal ticaretin önlenmesi hususunda teknolojik ekipmanları kullanmanın yanı  sıra personel eğitimlerimize de hız vereceğiz. Yetişmiş insan kaynağımız bizim en  önemli gücümüz. Ülkemizi daha güvenli hale getirmek için daha fazla gayret  göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan hesaplamalara göre geçen yıl gerçekleştirilen operasyonlarda  önlenen kaçakçılıkla yaklaşık 2 bin kilometre duble yol, 10 havaalanı, 651 MOBESE  sistemi, 3 GÖKTÜRK uydusu, 9 bin 600 sağlık ocağı yapılabilirken, söz konusu  rakamla 41 milyon avro (131 milyon lira) ileBarcelona formasını giymeye başlayan  milli futbolcu Arda Turan 20 kez transfer edilebiliyor.