Ihlamurun kilosu 200 liraya çıktı !

Ihlamurun kilosu 200 liraya çıktı !
Güncelleme:

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamur, çeyrek altının fiyatını da geçti.

Kış aylarında gripten korunmak için tüketilen ıhlamur, fiyatı ile çeyrek altını geçti. Kilosu 200 liradan satılan ıhlamur fiyatları karşısında vatandaş gramla almaya başladı. Soğuk algınlığına karşı kullanılan ıhlamur fiyatları ile şaşırttı.

Geçen ay kilosu 150 lirayı bulan ıhlamur, kışın yaklaşmasıyla birlikte 200 liraya çıktı.Manisa’daki aktarlarda da ıhlamurun kilosu 200 liradan, yeşilçayın kilosu da 50 liradan satıldı. Ihlamur fiyatlarının daha da artmasından endişe edenear, şimdilik ıhlamurun yanına yaklaşamadıklarını söyledi. İşyerlerine gelenlerin şaşkınlıklarını gizleyemediğini belirten aktar Fatih Kulak, bu kış ıhlamurun el yaktığını söyledi. Kulak, ıhlamurun en az altın kadar değerli olmaya başladığını hatta fiyatı ile altını solladığını ifade etti.

YÜZDE 100 ARTIŞ

Aktar Fatih Kulak, hava şartlarındaki değişimlerden dolayı ıhlamur üretiminin de etkilendiğini ayrıca büyük firmaların stok yaptığını söyledi. Fiyatların bu yüzden yükseldiğini anlatan Kulak, şöyle konuştu:

"Bu bir furya. Önceden stok yapıyorlar. Yükselişi görünce de piyasaya sürüyorlar. Ihlamurun kilo fiyatı geçen yıl 80-100 lira civarındaydı. Yüzde 100’lük bir artış var. En son 150 liraya yükselmişti. Ancak yükselişin önüne geçilemedi. çiçek ıhlamuru şu an 200 liraya satıyoruz. Vatandaş açısından sıkıntılı oluyor. Gelenler gramla alıyorlar. 5-10 liralık satın alıyorlar" dedi. Kahvelerde bile artık ıhlamur satılmadığını kaydeden Kulak, yeşilçayın kilosunun bile 50 lira."

Halen 10-15 liradan satılan adaçayının fiyatında artış olacağını öne süren Kulak, "Üretimdeki düşüş nedeniyle fiyatların 25-30 liraya yükseleceği söyleniyor. Bu fiyatları gören vatandaşların bazıları adaçayını bile almadan geri dönüyor" diye konuştu.