İhracat haziran ayında rekor kırdı

İhracat haziran ayında rekor kırdı
Güncelleme:

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın haziran ayında 23,4 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bakan Muş, ihracatta aylık rekorun kırıldığını söyledi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Haziran ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Muş, haziran ayında tüm zamanların en yüksek aylık Ihracat rekorunun kırıldığı müjdesini verirken; haziran ayında ihracatın geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artışla 23,4 milyar Dolar olduğunu açıkladı ve bu rakamın tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamı olduğunu belirtti.

Erzurum'da konuşan Bakan Muş şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomimizin küresel ortamdaki tüm zorluklara rağmen dengeli ve sürdürülebilir ilerleyişinin sürdüğünü söylemek mümkündür. Bilindiği üzere Türkiye ihracatta 2021 yılında yakaladığı başarıyı 2022’nin ilk 6 ayında da devam ettirmiştir. Geride bıraktığımız Haziran ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artışla 23,4 milyar dolar olmuştur.

Memnuniyetle belirtmek isterim ki bu rakam tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Böylelikle 2022’nin ilk 6 ayının tamamında en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştık ve 6’da 6 yaptık.

Yılın ilk 6 ayında ülkemiz toplamda 126 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiştir."

Bakan Muş, Twitter hesabından da şu ifadeleri paylaştı:

"Haziran ayı dış ticaret rakamlarımızı Erzurum'da açıkladık. Haziran ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %18,5 artışla 23,4 milyar $ olmuştur. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır! Hayırlı olsun."

2022 yılı haziran ayı dış ticaret verileri

“SON 22 AYIN 20’SİNDE AYLIK İHRACAT REKORLARI KIRDIK”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, “İhracatımızda mevcut yükseliş ivmesinin sürmesi, bizler için son derece değerli. Haziran ayında ihracatımız yüzde 18 artışla 23,4 milyar dolara ulaşarak, bugüne kadarki en yüksek aylık ihracat rakamı oldu. İlk 6 ayda bu rakam, yüzde 20 artışla 126 milyar dolara yaklaştı. 12 aylık ihracatımız ise 246 milyar doları aştı. Son 22 ayın 20’sinde aylık ihracat rekorları kırdık. Tüm ihracat ailemizi bu üstün performans adına tebrik ediyorum. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki, Türkiye 250 milyar doların ötesinde ihracat hedeflerini konuşmaya, yeni ufuklara yelken açmaya hazırdır” dedi.