İLBANK'ta üst düzey istifa

İLBANK'ta üst düzey istifa

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün görevinden istifa etti.

AK Parti 24'üncü Dönem Gümüşhane Milletvekili olan ve 13 Nisan 2016 tarihinden bu yana İLBANK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Üstün, yaptığı açıklamada, 3 Ekim Pazartesi günü itibarıyla görevinden ayrıldığını ifade etti.

Feramuz Üstün, istifasının Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin talebi üzerine gerçekleştiğini belirterek, "Bulunduğumuz yerde söz verdiğimiz her şeyi yerine getirmeye çalıştık. Aldığımız her görevde milletimize en iyi şekilde hizmet etmek için çaba gösterdik. Görev değişiklikleri olağan bir şeydir. Önemli olan almış olduğumuz görevi, bizlere verilen süre zarfında hakkıyla yerine getirebilmektir. Yeni gelen arkadaşlarımıza ve Bakanımıza başarılar diliyorum." diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Üstün, bir dönem serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak çalıştıktan sonra 2004-2007 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Feramuz Üstün ayrıca, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik Grubu Yüksek İstişare Kurulu üyeliği, Avrasya Demokrasi Derneği, Su Havzalarını Koruma Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

2008'de İLBANK Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Üstün, 2011'deki Genel Seçimlerde AK Parti'den 24'üncü dönem Gümüşhane Milletvekili olarak seçildi.

Feramuz Üstün, 13 Nisan 2016'da İLBANK Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilmişti.

AA

Etiketler İlbank istifa