İmalatçı el ele verdi, 1 TL'ye ayakkabı satıyor

İmalatçı el ele verdi, 1 TL'ye ayakkabı satıyor
Güncelleme:

30 imalatçı el ele verdi, marketlere karşı güçbirliği yaptı. 1 TL'ye ayakkabı, 16,50 TL'ye bot satıyorlar..

İzmir, Urfa, Malatya ve İstanbul’da yer alan 30 imalatçı bir araya geldi, marketlere karşı güç birliği yaptı. Bunun ilk adımı olarak da büyük marketlere ayakkabı satışını durdurdu; kendi mağazalarını açmaya başladı.

Bir TL’ye seri sonu ayakkabı, 7.5 TL’ye unisex ayakkabı, 16.50 TL’ye bot, 29 TL’ye hakiki deri ayakkabı satmaya başladı.

Büyük marketlerin ve zincir mağazaların rekabeti küçük üreticileri zor durumda bıraktı. Batmak istemeyen küçük üreticiler bir araya gelerek kendi markalarını oluşturdu. Yılın ilk aylarında harekete geçen İzmir, Urfa, Malatya ve İstanbul firmaları arasında gerçekleşen oluşum, Hekzan markası adı altında toplandı. Tamamı yerli üretim yapan ayakkabı imalatçıları, yurdun çeşitli bölgelerinde 21 mağaza açtı. 22. Mağazasını İstanbul Bahçelievler’de açan Hekzan Ayakkabı Koordinatörü Mustafa Bahçekapılı, “Tamamı yerli üretim olan ayakkabılarımızı halkımızın hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

561f9c5618c77337d869576d.jpg

ÜRETİCİLER KAOSA DOĞRU GİDİYOR
Mağazadaki tüm ürünlerin yüzde 100 yerli üretim olduğunu belirten Bahçekapılı, “Ayakkabı sektöründe marketler ve zincir mağazalar söz sahibi olmak için kıran kırana bir rekabetin içine girdi. Bunun iyi tarafı; üretici daha kısa vadede ödemesini alabiliyor. Kötü tarafı ise; dönemsel çalışmaların sonunda fabrikaların, atölyelerin atıl zamanları oluyor. Biz buna sezon geçişleri diyoruz. Bu sezon geçişlerinde üretici zor durumda kalıyor. Sektör yine 10 yıl evvelki kaosa doğru gidiyor. Üretim yapamayan esnaf eleman çıkarmak zorunda kalıyor. Atölyelerin, fabrikaların 12 ay boyunca alım yapacak mağaza zincirlerine ihtiyacı var.” Diye konuştu.

1 TL’YE AYAKKABI, 16.50 TL’YE BOT
Türkiyede insanları pahalı ayakkabıları çok daha ucuza alabileceğini belirten Hekzan Ayakkabı Koordinatörü Mustafa Bahçekapılı, şöyle devam etti: “Üretici firmalarımız hammaddeyi vadeli almadığı için, nakit alımla elde ettiği iskontoyu fiyatlarımıza yansıtıp, toptan fiyatın altında, perakende fiyatına ulaşmış olduk. Şu anda parakazanıyoruz diyemesek de, makinelerimiz durmadan çalışıyor. Eleman çıkarmıyoruz, aksine istihdam sağlıyoruz. Mağaza sayımız arttıkça kâr da etmeye başlayacağız. Yıl sonuna kadar 30 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. 22. Mağazamız olan Bahçelievler’in açılışıyla birlikte 1 TL’ye seri sonu ayakkabı, 7.5 TL’ye unisex ayakkabı, 16.50 TL’ye bot, 29 TL’ye hakiki deri ayakkabı satacağız. Mağaza sayımız arttıkça bu fiyatları korumaya çalışacağız”