İş dünyasından ortak çağrı: Failleri bulun

İş dünyasından ortak çağrı: Failleri bulun

Ankara'daki kanlı saldırı ile ilgili iş dünyasında da tepki yağıyor.

Türkiye'yi yasa boğan Ankara’da ‘Emek, barış ve demokrasi’ mitingindeki katliama iş dünyası da tepki gösterdi. İş dünyası örgütleri saldırıyı lanetlerken faillerinin bir an önce bulunup yargı karşısına çıkarılmasını istediler.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes: “Terör ve şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz. Son patlamalarla tepe noktasına ulaşan şiddet olayları ile ilgili olarak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve huzurunun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi ve bu olayın suçlularının ortaya çıkarılması kamu vicdanı açısından hayati derecede önemlidir. Şiddet ülkemizden tümüyle sökülüp atılana kadar kararlı bir mücadelenin içinde olmalıyız."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “Barışı ve kardeşliği hedef alan, masumların canına kasteden terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. İnsanlık dışı saldırıyı Türk iş dünyası adına şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin, insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. İnanıyoruz ki devletimiz bu saldırının faillerini en kısa sürede bulacak ve yargı önüne çıkaracaktır.”

Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi: “Masum vatandaşlara yönelik akıl ve vicdan yoksunu saldırıları gerçekleştiren kirli elleri, nefesimiz tükenene kadar lanetlemeye devam edeceğiz. Terörden dolayı, Türkiye’nin herhangi bir yerinde tek bir vatandaşımıza dahi zarar gelmeyene kadar milletçe tek vücut olmalı ve terörü
yaratan tüm faktörlere karşı ortak bilinçle hareket etmeli, bu belayı bu güzel topraklardan bir daha geri dönmemek üzere uzaklaştırmalıyız.”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken:“Terör nereden gelirse gelsin kardeşliğimize sahip çıkalım. Masum insanlara karşı kimden, nereden, hangi şartlarla yapılırsa yapılsın kabul edilemez, yapanları lanetliyoruz. Türkiye yoluna kardeşliğine, birliğine ve dirliğine sahip çıkarak devam edecektir.”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan: “Bu yaşananlar ibret vericidir. Bu katliamın faillerinin mutlaka bulunması ve ülkemizde benzer bir olayın bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir.”

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu: “Sorumluların ivedilikle bulunması ve yetkili makamlarca cezalandırılmalarını istiyoruz. Türkiye’de miting ve gösteri alanlarının güvenliği konusunda daha yoğun önlemler alınması ve bu konuda olağanüstü bir titizlik gösterilmesi hususunun altını da çizmek istiyoruz. Ne olursa olsun barışa, huzura, güvene olan inancımız hiç azalmamalıdır.”

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem: “Saldırıyı kınıyoruz. Terörün her türlüsünü tel’in ediyor ve ülkemizde bir daha bu tür elim olayların yaşanmamasını diliyoruz.”

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan: “Milletimizin hiç hak etmediği bu hunhar terör saldırısını lanetlerken bir arada yaşama arzumuzu ve toplumsal sağduyumuzu koruyarak geçmişte olduğu gibi şimdi de terörün asla kazanamayacağına inanıyoruz.”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci: “Ülkemizi kaosa ve iç savaşa sürüklemek isteyen teröre inat, barıştan ve kardeşlikten vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’nin en önemli önceliği akan kanın durdurulmasıdır. Halkımıza barışı ve huzuru çok görenleri, bu alçak ve hain saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz.”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir: “Saldırıyı gerçekleştirenler-le, arkasındaki güçlerin bir an önce belirlenerek yargı önüne çıkarılmasını temenni ediyoruz.”