İşte fahiş fiyat artışı tespit edilen ürünler

İşte fahiş fiyat artışı tespit edilen ürünler
Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat denetimleri sürüyor. Son bir haftada 22 bin 535 ürün denetlenirken, 120 firmaya 3,5 milyon lira ceza kesildi. Fahiş fiyat artışı tespit edilen ürünler arasında sebze-meyve, ayçiçek yağı, tavuk, yumurta ve un gibi temel gıda ürünleri bulunuyor.

Ticaret Bakanlığı, gıda fiyatlarındaki artıştan dolayı son dönemde şikayetlerin artması üzerine denetimlerini sıklaştırdı. 81 ilde bulunan market, pazar yeri, çarşı ve toptancı hallerinde tek tek ürünlerin fiyatlarını inceleyen ekipler, fahiş fiyat artışı yapan firmaları tek tek belirlemeye devam ediyor.

EN FAZLA FİYAT ARTIŞI YAPILAN ÜRÜNLER
Sadece son 1 haftada 1674 işletmenin 22 bin 535 ürünü denetlendi ve fırsatçılık yapan 120 firmaya 3,5 milyon lira ceza kesildi. Yapılan denetimlerde en fazla fiyat artışı sebze meyve, ayçiçek yağı, tavuk, yumurta ve un gibi temel gıda ürünlerinde yapıldığı görüldü.

DENETİMLER TÜRKİYE GENELİNDE SÜRECEK
Bugüne kadar 495 firmaya toplam 15 milyon 480 bin lira para cezası uygulandığını belirten Ticaret Bakanlığı, işin peşini bırakmayacağını belirterek denetimlerin tüm Türkiye genelinde süreceğini duyurdu.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI GÜNDEM OLMUŞTU
Bilindiği üzere son dönemde gıda fiyatlarındaki artış gündemdem düşmezken, vatandaşın da en çok şikayet ettiği konulardan biri olmuştu. Özellikle ayçiçek yağı fiyatları yarı yarıya zamlanmış ve büyük tepki çekmişti.

Fahiş fiyat artışı yapan 120 firmaya ceza yağdı!Fahiş fiyat artışı yapan 120 firmaya ceza yağdı!

İsyan ettiren fiyatlar: Tarlada 2 lira, markette 12 lira! İsyan ettiren fiyatlar: Tarlada 2 lira, markette 12 lira!