İşte Jatomi'nin iflas nedeni

İşte Jatomi'nin iflas nedeni

Jatomi Fitness’ın dört yıllık zararının 18 milyon Euro olduğu açıklandı.

Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Malezya ve Endonezya'da 60 spor merkezi bulunan Jatomi Fitness, geçen hafta Türkiye'deki faaliyetlerini durdurdu. SÖZCÜ'nün ulaştığı Jatomi Fitness Group'un İdari Direktörü Trevor Brennan şirketin Türkiye'deki finansal tabloları ile kapatma kararının arkasında yatan durumu açıkladı.

18.7 MİLYON EURO ZARAR ETTİ

Brennan, şirketin ilk açılışından itibaren finansal kayıplar yaşadığını ifade etti. Türkiye'deki işletmelerin düşük performans sergilediğinin altını çizen Brennan, Jatomi'nin Türkiye operasyonunun 2016 yılı tahmini zararının 3.5 milyon Euro olduğunu belirtti.

Brennan, “Jatomi Fitness Grup, İstanbul kulübü açılışından beri ağır mali kayıplar içerisinde olduğu için Türkiye içinde faaliyetlerini durdurma kararı aldı. 2012-2015 yılları arasında dört yıllık dönemde, 18 milyon 700 bin Euro zarar etti. Yani yılda 4.6 milyon Euro ortalama kayıp yaşadı. 2016'da da 3.5 milyon Euro'yu aşan bir kayıp olacağını tahmin ediyorduk. Bu kayıp şirket ortakları tarafından finanse edildi” diye açıkladı.
Üyelerin merak ettiği, sorulardan biri de zararların ne zaman ve nasıl karşılanacağı idi. Konuyla ilgili olarak Brennan, Jatomi'nin tüm hissedarlarının gelirleri ile Türk vergi makamları, çalışanlar ve üyelerin ödemelerini en kısa zamanda yapacaklarını açıkladı.

Sözcü