İşyerinde sağlık ve iş güvenliği fuarında Türkiye partner ülke

İşyerinde sağlık ve iş güvenliği fuarında Türkiye partner ülke

Ekonomideki gelişmeler iş güvenliği konularını da gündemin ön sıralarına yerleştiriyor.

Ekonomideki gelişmeler iş güvenliği konularını da gündemin ön sıralarına yerleştiriyor. Özellikle de ekonomisi gelişmekte olan ülkeler söz konusu olduğunda güvenlik ayrı bir önem taşıyor. 5-8 Kasım tarihleri arasında Düsseldorf’ta düzenlenecek A+A 2013 başlığını taşıyan fuar da uluslararası şirketlerin ürünlerini sergileyerek güvenlikle ilgili çalışmaların geldiği durumu gösterecek.

İş yerinde sağlık ve iş güvenliği konularında 55 ülkeden bin 600 yüz şirketin katılacağı fuara Türkiye partner ülke olarak dahil oluyor. Gelişen ekonomisi ile sadece tekstil sektöründe 4 milyon kişiyi istihdam eden ve toplamda 23 milyon kişinin istihdamını sağlayan Türkiye, bu potansiyeli dolayısıyla partnerlikte tercih sebebi oldu.

Ekonomide krizlere rağmen önemli gelişmeler kaydeden Türkiye’nin özellikle bu alanda gelişmeye ihtiyacı olduğu ve karlı yatırım ülkesi olduğu da partner ülke olmasındaki diğer etkenler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez başkanlığında bir heyetin katılacağı fuarda meslek iş gruplarının yanı sıra siyasi ve kurumsal katılımcılarla birlikte iş sağlığı ve iş güvenliği konularında Türk-Alman diyalog toplantıları yapılacak.

Katılımcı firmalardan İşmont’un patronu Mehmet Bildirici, “2009’da Rusya’nın, 2011’de Polonya’nın partner olduğu bu fuar, alanında dünyanın en önde gelen fuarı hüviyetinde.” dedi. CİHAN