Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği 30 milyar dolarla ilgili çarpıcı rapor

Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği 30 milyar dolarla ilgili çarpıcı rapor
Güncelleme:

Başbakanlık'a bağlı AFAD'ın hesaplarını denetleyen Sayıştay, ulusal ve uluslararası insani yardım kampanyalarıyla ilgili dikkat çeken bir tespitte bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Suriyeli mülteciler için harcanan 30 milyar dolar ne zaman, nerede, kime gitti” açıklamasıyla başlattığı tartışması sürerken, Sayıştay’ın bu konuda dikkat çeken tespit yaptığı ortaya çıktı. Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göre Başbakanlık’a bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) 2016 yılı hesaplarını denetleyen Sayıştay, “Ulusal ve uluslararası insani yardımlar kapsamında başlatılan kampanyalar ile toplanan nakdi bağışların harcamalarının muhasebeleştirilmediğini” belirtti.

Hazırlanan raporda “Ulusal ve uluslararası insani yardım harcamalarına ilişkin yönetim ve denetim yetkilileriyle kamuoyuna gerekli bilgilerin sağlanması amacıyla muhasebe sisteminin kurulması gerektiği değerlendirilmektedir” önerisinde bulunuldu. Bu eksikliği kabul eden AFAD ise Sayıştay’a; “Ulusal ve uluslararası insani yardım hesabından yapılan harcamaların izlendiği bir muhasebe sistemi kurulmasının sağlanacağı”nı bildirdi.

 

Cumhuriyet