Kırmızı: "Takım Ruhuyla Çalışıp Hedeflerimize Ulaşacağız"

Kırmızı: "Takım Ruhuyla Çalışıp Hedeflerimize Ulaşacağız"

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, acentelerle biraraya geldiği toplantıda "Takım ruhumuz ve özverili çalışmalarımızla 2016 yılında...

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, acentelerle biraraya geldiği toplantıda "Takım ruhumuz ve özverili çalışmalarımızla 2016 yılında hedeflerimize başarıyla ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.

Doğa Sigorta, ilk büyük acenteler toplantısını Antalya'da gerçekleştirdi. 500 acentenin katıldığı toplantıa verimli, Doğa Sigorta'nın geçmiş değerlendirmesi ve gelecek hedefleri anlatıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, acente, broker gibi aracıların ve satış kanallarının Doğa Sigorta için önemine değinerek, acentelerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerilerini de paylaştı.

Kırmızı yaptığı konuşmada, "Doğa Sigorta, 2013 yılının son çeyreğinde başta eğitim olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren ve bu sektörlerde lider olarak kendini kanıtlamış olan Türkiye'nin önemli kuruluşlarından biri tarafından kooperatif olarak kuruldu. 2014 yılının şubat ayında Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından gerekli ruhsatları alarak faaliyete başladık. 2016 yılında ajandamıza sağlık ve eğitim poliçesini de ekledik. İki yıllık süreçte çizdiğimiz en önemli ilkelerimiz, güvenilir, objektif ve adil olmak" dedi.

"YÜKSEK TAKIM RUHU"

2015 yılı haziran ayı itibarıyla gerekli izinleri alarak tekafül sigortacılığına da başladıklarını hatırlatan Kırmızı, kooperatif olarak ilk kez katılım sigortacılığına başlamalarının inovatif çalışmalardan biri sayılabileceğini belirtti. Katılım sigortacılığının hızlı bir şekilde gelişeceğini söyleyen Nihat Kırmızı, "Bu ürün sigorta sektörünün hacmine katkı sağlayacak.Katılım sigortacılığıyla İslami hassasiyetlerinden ötürü hiç sigorta yaptırmayan kesime ulaşarak sigorta penetrasyonunu yükseltmeyi hedefledik. Katılım sigortacılığı ürünleriyle sektörün daha da büyümesine katkıda bulunarak fark oluşturmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kırmızı konuşmasını, "Yüksek takım ruhumuz ve özverili çalışmalarımızla 2016 yılında hedeflerimize başarıyla ulaşacağımıza inanıyoruz" sözleriyle sonlandırdı.

Doğa Sigorta Genel Müdürü Burak Reis Özen ise, Doğa Sigorta'nın kuruluşundan beri ekibin içinde olduğunu belirterek Ağustos 2014'ten bu yana başarılı bir yükseliş tablosunun içinde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"ACENTE SAYISINDA HEDEF BİN 250"

Özen, "Şu an itibarıyla 780 acentemiz var. Yıl sonunda bu sayının 1250 olmasını hedefliyoruz. Bu yılki üretim hedefimizse 600 milyon lira. Ancak ben, acentelerimizden daha fazlasını bekliyorum. Biz de ekip olarak acentelerimize ve müşterilerimize daha da iyi hizmet vermek için elimizden geleni yapacağız" dedi. Özen, Doğa Sigorta'nın bilgi güvenliği açısından sektörde en iyi şirketler arasında ilk 5'e girdiğini de sözlerine ekledi.

Doğa Sigorta Genel Müdür Baş Yardımcısı Coşkun Gölpınar da Doğa Sigorta'nın rakamsal verilerine değinerek yüksek kapasitelerinden, her branşta yapılan üretimden, bu üretim dağılımının yıllara ve aylara göre yükselişinden bahsetti. Gölpınar, oto dışı branşlarında başta yangın ferdi kaza, nakliyat olmak üzere üretim içinde ciddi paya sahip olduklarını rakamlarla ve oranlarla anlattı.

Toplantı bitimindeyse bölgesel workshop çalışmaları gerçekleştirildi. Workshoplarda acenteler bölge müdürlerine memnuniyetlerini ve sıkıntılarını dile getirdi. Acenteler, Doğa Sigorta'ya olan yakınlıklarını ve kurdukları yakın iletişim sayesinde çok hızlı geri dönüşler aldıklarını ve Doğa Sigorta ile çalışmaktan dolayı duydukları mutluluğu da şirket yöneticileriyle paylaştı. Geleneksel Acenteler Toplantısı açık alanda yapılan toplu fotoğraf çekimi ve gala yemeğiyle son buldu.