KKM'de dikkat çeken karar! Kamu bankası KKM'yi şirketlere kapattı

KKM'de dikkat çeken karar! Kamu bankası KKM'yi şirketlere kapattı
Güncelleme:

Ziraat Bankası kur korumalı mevduat hesabını tüzel kişilere kapattı.

Döviz kurularında yaşanan yukarı doğru seyir sonrası Hazine  ve Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen kur korumalı mevduat hesabında yeni bir gelişme yaşandı. Ziraat Bankası tüzel kişilere bir kısıtlama getirdi. Kur korumalı mevduat hesabına geçmek isteyen tüzel kişilerin hesaplarındaki dövizin 30 Haziran 2022'den önce olması şartı getirildi. 

Bu tarihten sonra şirket hesabına yatan dövizin kur korumalı mevduat hesabına yatırılması artık mümkün olmayacak. 

TÜZEL YATIRIMCI SAYISI 2 MİLYON 138 BİNE ULAŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yaklaşık 9 ay önce hayata geçirilen Kur Korumalı Mevduat uygulamasının 1,3 trilyon liralık hacmi geçtiğini belirterek, hesaplardaki gerçek ve tüzel yatırımcı sayısının toplam 2 milyon 138 bin 489'a ulaştığını açıkladı.
 ŞİRKETLERE VERGİ İSTİSNASI VARDI

Şirketler açısından ise bundan biraz daha fazlası var. Kur korumalı mevduat hesabının avantajlı olan kısmı uygulanan vergi istisnası oldu. Yani şirketler aslında görünenden fazlasını kazandı. Kurumların 31.12.2021 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralarının 2021 yılı dördüncü geçici vergi dönemi beyannamesinin verilme tarihine kadar TL mevduat ve katılım hesaplarına dönüşümünden kaynaklanan kazançlara kurumlar vergisi istisnası geldi.