Kredi kartı borcu zaman aşımına uğrar mı?

Kredi kartı borcu zaman aşımına uğrar mı?
Güncelleme:

Onbinelerce kredi kartı borçlusunun aklındaki "kredi kartı borcu zaman aşımına uğrar mı" sorusu yanıt buldu.

Kredi kartı borcunda zaman aşımı olup olmadığı kredi kartı borcu olanların aklına takılan bir konu. Peki kredi kartı borcu zaman aşımına uğrayarak silinebilir mi?

İddiaya göre, kredi kartı borçları da kredi borçları gibi 90 gün ödenmediğinde yasal takibe neden oluyor. Kredi kartı borçlarının zaman aşımı 10 yıldır ancak bunun bazı şartları var. Kredi kartı borcunun 10 sene içinde zaman aşımına uğrayabilmesi için bu on yıllık süre içerisinde banka tarafından borcunuza yönelik hiçbir işlem yapılmamış olması gerekiyor.

Bankanın ya da varlık şirketinin borcunuza yönelik başlattığı yasal takip, işlem başlatıldığı anlamına gelir. Bu nedenle yasal olarak böyle bir zaman aşımı olmasına rağmen bankanın borcunuza yönelik işlem yapmaması için borcunuzu unutması lazım. Banka avukatının, kredi kartı borcunuzdan dolayı açacağı her icra dosyası  on yıllık süreyi sıfırlayacaktır.

Eğer kredi kartı borcunuz banka tarafından varlık şirketine devredildiyse bu durumda zaman aşımı 20 yıldır. Varlık şirketlerindeki borçlar TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) kapsamında olduğundan zaman aşımı süresi 20 yıl olarak belirlenmiştir ancak aynı şekilde zaman aşımı süresini uzatmak için bir icra dosya yenilemesi yapmaları yeterlidir.Eğer kredi kartı borcunuz varlık şirketine devredilirse anlaşmaya vararak borcun yapılandırılmasını sağlamak sizin için en mantıklı çözüm olacaktır.