Kulislere bomba gibi düştü: ''Bakan Elvan istifa etmek istedi'' iddiası

Kulislere bomba gibi düştü: ''Bakan Elvan istifa etmek istedi'' iddiası
Güncelleme:

Ekonomideki kötü gidişat devam ederken Ankara kulislerinde, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın istifa etmek istediği konuşuluyor.

Türkiye’de faizin düşürülmesinden sonra yeni bir kırılma yaşayan ekonomide zor günler sürüyor. Artan dolar kuru 9.30’a dayanırken doğalgaz ve petrol fiyatlarındaki artış da bu durumun, enflasyona olan yansımasını büyüteceği yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

Muhalefet kış aylarının vatandaş için çok zor geçeceği çağrısını sık sık tekrarlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, faiz indirimine muhalefet ettikleri iddiasıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcılarını ve Para Politikası Kurulu üyesini görevden alması gündeme oturdu.

Odatv'nin haberine göre, alınan kararların ardından Ankara kulislerinde, ABD’deki Bakan Elvan’ın Türkiye dönüşünde istifa etmek istediği konuşulması dikkat çekti. 

ABD'de gerçekleşen G-20 Bakanlar Toplantısına katılan Bakan Lütfi Elvan, dönüşünde ayağının tozuyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kızının düğününe katıldı. 

Elvan’ın düğünde yüzünün asık olması kulislerdeki "istifa" iddialarını kuvvetlendirdi. 

Son dönemde ekonomi üzerinde herhangi bir söz sahibi olmayan Bakan Elvan’ın, Merkez Bankası bürokratlarının kendisinden habersiz görevden alınmasına sinirlendiği aktarıldı.