Kurban Bayramı öncesi satışları patladı

Kurban Bayramı öncesi satışları patladı
Güncelleme:

Kurban Bayramı öncesi vatandaş derin dondurucu ve kıyma makinelerine ilgi göstermeye başladı.

Kurban Bayramı öncesinde tüketicilerin derin dondurucu ve kıyma makinelerine ilgisi katlanarak arttı. Türkiye’nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor’un 1-22 Ağustos 2017 satış verilerine göre; geçen yılın aynı dönemine oranla derin dondurucu satışı 3, kıyma makinesi satışı ise 2 katına çıktı. Derin dondurucuda iller bazında en yüksek satışlar sırasıyla üç büyük ilin ardından Bursa ve Kocaeli’de, kıyma makinesinde ise Gaziantep ve Hatay’da gerçekleşti. 

Kurban Bayramı tüm yurtta heyecanla beklenirken tüketicilerden bayram öncesi derin dondurucu ve kıyma makinesine rağbet arttı. Ayda ortalama 60 milyon ziyaret alan ve yaklaşık 19 milyon kayıtlı üyesi bulunan lider e-ticaret platformu GittiGidiyor’un satış verileri, gıda ürünlerini her mevsim taze tutan derin donduruculara ve kıyma makinelerine olan yoğun ilgiyi ortaya koydu. 

GittiGidiyor’un 1-22 Ağustos 2017 satış verilerine göre, derin dondurucuda geçen yılın aynı dönemine kıyasla adet bazında satışlar üç katına çıktı. Yine aynı dönemin kıyma makinesi satışları incelendiğinde, geçen yılın aynı dönemine oranla iki kata varan bir artış gözlendi. Derin dondurucu satışında İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Bursa ve Kocaeli geldi. Kıyma makinesi satışında ise Gaziantep ve Hatay, üç büyük ilin ardından satışın yoğunlaştığı iller olarak dikkat çekti. Tüketiciler derin dondurucuda fiyatı ortalama 1000 TL, kıyma makinesinde ise 199 TL olan ürünleri tercih etti. 

Bu ürünler haricinde satış artışında dikkat çekenler bıçak bileyici, düdüklü tencere ve saklama kabı oldu. 1-22 Ağustos tarih aralığında geçen yıla oranla bıçak bileyicide yüzde 106, düdüklü tencerede yüzde 78, saklama kabında ise yüzde 53 adet bazında artış kaydedildi.

“KIYMA MAKİNESİ ALAN KASAP SIRASI BEKLEMİYOR”

Satış artışını değerlendiren GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin; “Yaklaşan bayram, derin dondurucu ve kıyma makinesi satışlarında ciddi bir yükseliş sağladı. Tüketiciler kurban etini saklamak ve gıdaların besin değerini uzun süre korumak için derin dondurucu satın almaya yöneldi. Bu da geçen yılın aynı dönemine kıyasla üç kata varan artışlar elde etmemizi sağladı. Ayrıca kıyma makinesinde de bayram döneminde gözle görülür bir artış var” diye konuştu. Elçin sözlerine şöyle devam etti: “Bunun en önemli nedeni tüketicilerin kurbanını kestikten sonra kasap sırasında beklemek istememesi. Tüketiciler kıyma makineleriyle evlerinin konforunda ve istedikleri miktarlarda kıyma hazırlayabiliyor. Ayrıca ülkemizde sağlıklı beslenme konusunda da ciddi bir bilinçlenme söz konusu. Dolayısıyla evde doğal yollarla yiyecek hazırlamayı tercih eden tüketiciler de kıyma makinesi gibi ürünlere yöneliyor.”