Kurbanlık fiyatlarına zam gelecek mi ?

Kurbanlık fiyatlarına zam gelecek mi ?
Güncelleme:

Kurban Bayramı yaklaşırken bu yılki kurbanlık fiyatlarında artış beklenmediği belirtildi.

Bu yıl kurbanlık fiyatlarında ciddi bir artış olmayacak...

Açıklama, Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Derneği Başkanı Ahmet Yücesan'dan geldi.

Yücesan yaptığı açıklamada, ramazan ayında yükselen toptan kırmızı et fiyatlarının, temmuzdan itibaren kilogramda 3 ila 5 lira civarında düştüğünü belirterek, düşüşün eylül ayına kadar sürmesini beklediklerini, bu yüzden yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarında önemli artış öngörmediklerini ifade etti. 

Yücesan, kırmızı et fiyatlarının Kurban Bayramı'na kadar düşüşünü sürdüreceğini öngördüklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı'na kadar fiyatlar bu haliyle devam eder. Çünkü Et ve Süt Kurumu'nun aldığı tedbirler ve ithalat kararı var. Rutin şartlarda bu durum kurbana kadar sürer. En az 45 gün bu durağanlık sürer ve fiyatlarda bir yükseliş olmaz. Kurbanlık mal, hayvancının stoğunda ayrı bekleyen bir üründür. Şu anda üreticinin elinde yeterli stok var. Bakanlık da 'eğer herhangi bir eksiklik olursa bizim elimizde ithalat yetkimiz var, bu yetkiyi kullanırız' diyor. Bu yüzden kurbanlık fiyatları konusunda çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum."

GEÇEN SENEKİ FİYATLAR

Geçen yıl dana, boğa, inek, sığır gibi büyükbaş hayvanlar 5 bin ila 10 bin lira arasından alıcı bulmuştu. Kuzu, koyun, koç, keçi gibi küçükbaş kurbanlıkların fiyatı ise 700 lira ile bin 200 lira arasında değişmişti.