Levent Kimya İflastan Kurtuldu

Levent Kimya İflastan Kurtuldu

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nde 40 bin metrekarelik alanda temizlik ürünleri üretimi yapan Levent Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında 40 milyon...

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nde 40 bin metrekarelik alanda temizlik ürünleri üretimi yapan Levent Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında 40 milyon liraya yakın borç nedeniyle 2009 yılında mahkemece verilen iflas erteleme kararı, firmanın kar eder duruma geçmesi nedeniyle kaldırıldı.

Antalya'da eski sanayi sitesinde Güngör ve Levent Pekşen tarafından 1978 yılında kurulup, 1987'de A.Ş.'ye dönüşen ve 1991 yılında da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 40 bin metrekarelik yeni fabrikasında kimyasal temizlik ürünleri alanında üretim yapan Levent Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2009 yılında mahkeme tarafından verilen iflas erteleme kararından şirket bilançoları artıya geçtiği için kurtuldu. Levent Kimya, bir şirket için verilen iflas erteleme kararından kurtularak düzlüğe çıkan Antalya'daki ilk firma oldu.

Bankalara olan yaklaşık 40 milyon liralık borç nedeniyle 2008'in Kasım ayında tedbir, 2009 yılında da 'iflas erteleme' kararı alındığını belirten Levent Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Pekşen, "2009'dan itibaren bu süreçte borçların 20 milyon liradan fazlasını ödedik. Geri kalan borçlar ise yapılandırıldı. Firma kar eder duruma geçerek vergi ödemeye de başladı. Mahkeme 16 Nisan Salı günü iflas erteleme kararını kaldırdı. Levent Kimya bundan sonra kurumsallaşma çalışmalarına ve büyümeye devam edecek. Geriye kalan yapılandırılmış borçlar da iki yıl içinde bitirilecek" diye konuştu.

110 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Temizlik kimyasalları alanında 'Porçöz', 'Yağçöz' ve 'Kirçöz' gibi markaları ile Türkiye genelinde isim yapan Levent Kimya'da 110 kişi istihdam ediliyor. Alman ve bazı Avrupa ülkelerine ihracat da yapan firma yıllık 72 milyon şişe üretim kapasitesine sahip.

MÇ(SU/BT)