Lüks otelde mide bulandıran skandal !

Lüks otelde mide bulandıran skandal !
Güncelleme:

Dünyanın pek çok yerinde şubesi olan lüks oteller Ritz-Cartlon, Four Season, Hyatt, Hilton, Sheraton, Bulgari, Mandarin Oriental gibi otellerde temizlik skandalı ortaya çıktı.

Çin'deki şubelerinde temizlik sırasında skandal görüntüler ortaya çıktı. Otel çalışanlarının, odanın yerlerini, banyosunu, bardakları ve tabakları aynı havluyu kullanarak sildiği görülen video, bir müşteri tarafından saniye saniye kaydedildi. Çinli yetkililer olayla ilgili inceleme başlatırken, otellerden 'özür' açıklaması yapıldı.

Çin'deki Ritz-Cartlon ve diğer 5 yıldızlı oteller, odalarda yapılan özensiz temizlik işlemlerine ilişkin bir videonun yayılması sonucunda özür açıklaması yayınladılar.

Bir müşteri tarafından gizlice kaydedilen ve yayınlandığı andan itibaren ülke gündemine oturan görüntülerde, lüks odalarına ve yüksek fiyatlarına rağmen otel temizlikçilerinin hijyen kurallarına dikkat etmeden yaptıkları temizlik göze çarpıyor.

Bardakların sırrı
 
Çin'in Twitter benzeri uygulaması Weibo'da 30 milyondan fazla görüntü alan 'Bardakların sırrı' başlıklı videoda, temizlik çalışanlarının kullanılmış havluyla önce lavoboları, sonra yerleri, ardından ise odada kullanılan bardakları sildikleri görülüyor.

Şanghay'daki Ritz-Cartlon ise, videonun sosyal medyada yayılmasının ardından bir soruşturma başlattı ve yayınladığı özür mesajında, söz konusu temizlikçinin yeniden eğitileceğini belirtti.

Açıklamada, "O günkü uygulamalar oda temizliği standartlarına uygun değildi, bunun için çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Four Seasons'ta tezgah, bardak ve banyo aynı süngerle silindi!
 
Yine Şanghay'da bulunan Four Seasons Hotel'de çalışan temizlik görevlisinin ise banyoyu, tezgahı ve bardakları aynı süngerle sildiği görüldü.

Otel sözcüsü Chloe Qian ise, yaptığı açıklamada "Yaşanan şeylerden ötürü içtenlikle özür dileriz. Konuyu en yüksek titizlikle soruşturuyoruz" dedi.

Bakan inceleme talimatı verdi
 
Hijyene dikkat edilmeyen lüks oteller arasında, Four Seasons, Hyatt, Hilton, Sheraton, Bulgari, Mandarin Oriental, Ritz-Carlton'un yer aldığı belirtildi.

Seçiniz...