Marketlere ceza yağdıran zabıta müdürü sosyal medyayı salladı

Güncelleme:

Dövizdeki düşüş markette fiyatlara yansımayınca denetimler sıkılaştırıldı. Ankara'nın Polatlı ilçesinde denetimlere katılarak fahiş fiyatlara tepki gösteren zabıta müdürü sosyal medyada gündem oldu.

Market fiyatlarındaki son durum yakından takip ediliyor. Ankara Polatlı'da bir zabıta müdürü market market dolaşarak artan fahiş fiyatlara ceza kestirdi.

"Bu armut çiftçide 1 TL halde 4 liraya alıyorsunuz, burada 8 TL'ye satıyorsunuz. Hak mı adalet mi?" diyen zabıta müdürünün söyledikleri sosyal medyada gündem oluşturdu.

Bu düzen talan düzeni 

Zabıta müdürü Sabri Ünal market yöneticisine "Yöneticilerinize iletin bu düzen talan düzeni. Talan düzenine biz müsaade etmeyeceğiz. Hiç kurusa bakmasınlar." dedi.

Ruhsatların iptaline kadar gidecek

Ünal, yine bir başka market sorumlusuna "O merkeze söyleyin bu kafayla devam ederlerse Polatlı'da onlara ekmek yok. Ruhsatlarınızı iptaline kadar gidecek. " diye seslendi.

Sosyal medya o zabıtayı konuştu

Ünal, "'Son üç günde market fiyatlarında artış var. Merkeze, yöneticilerinize söyleyin bu iş böyle gitmeyecek. Ya bu fiyatlar düşecek ya da burada ekmek yiyemeyeceksiniz! Ben kendilerine yazı da yazacağım, fahiş fiyatlardan işlem yapacağız." ifadelerini kullandı.

Son bir haftada yüzde 20 fiyat artışı

Kur ve hammadde fiyatlarının düşüşüne rağmen raflarda yüzde 20’ye yakın bir fiyat artışı tespit ettiklerini belirten Zabıta Müdürü Sabri Ünal, “Vatandaşımızın her zaman yanındayız. Vatandaşımızın yanında olmayanın karşısındayız” dedi.