Memorial'dan halka arz açıklaması

Memorial'dan halka arz açıklaması
Güncelleme:

Memorial CEO'su Uğur Genç, halka arz süreci ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Memorial Sağlık Grubu CEO'su Uğur Genç, halka arz izahnamesinde yer alan Şubat tarihinin taslak bir ön tarih olduğunu, yönetim kurulu tarafından henüz belirlenmiş bir tarih olmadığını açıkladı.

Halka arz süreci ile ilgili Business HT'ye açıklamalarda bulunan Genç, "Memorial Sağlık Grubu sektörde oluşabilecek büyüme fırsatlarından yararlanmak amacıyla bir halka arz yapmayı planlamakta ve bu amaçla ilgili hazırlıkları yapmaktadır. Halka arza ilişkin tarih; şirketimizin planları, pazarın durumu, makroekonomik koşullar gibi birçok kriterin değerlendirilmesine bağlı olarak belirlenecek olup, henüz yönetim kurulumuz tarafından belirlenmiş bir tarih yoktur." dedi.

Şirket, halka arz izahnamesini Aralık ayında yayınlamıştı. İzahnamede halka arzın Şubat 2018'de gerçekleştirilmesinin planladığı belirtilmişti.

İzahnamede şirketin çıkarılmış sermayesinin 60 milyon TL'den 90 milyon TL'ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 30 milyon TL nominal değerli payların halka arza konu olacağı ifade edilmişti.

Böylelikle halka arz edilen nominal payların halka arz sonrası çıkarılmış sermayeye oranının yüzde 33,33 olacağı belirtildi.

İzahnameye göre halka arz gelirinin önemli bir kısmı (yüzde 90) mevcut finansal borçların kapatılmasında kullanılacak, kalan kısım genel şirket harcamaları için kullanılacak.

İzahnamede yayınlanan bilgilere göre şirketin 2017'nin ilk üç çeyreğinde dönem net zararı 46 milyon 291 bin TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde vergi öncesi zarar ise 63 milyon 799 bin TL oldu.

"ŞUBAT, TASLAK BİR ÖN TARİH"

Genç, internet sitesinde bulunan izahnamenin taslak bir döküman olduğunu, Şubat tarihinin de taslak bir ön tarih olarak ele alındığını söyledi.

Genç, "İnternet sitemizde bulunan, izahname bir taslak dokümandır. Yönetim Kurulu tarafından verilecek karara hazırlıklı olmak amacıyla çalışmalarını yapmakta olup, taslak izahnamede belirtilen Şubat tarihi bu hazırlıkların tamamlanmasına ve Memorial’ın halka arza hazır olmasına ilişkin bir taslak ön tarihtir. Yönetim Kurulumuz bazı kriterleri dikkate alarak tarih konusunda son kararı verecek olup, devam eden çalışmalarımız bittiğinde halka arz tarihi netleştirilecektir." ifadelerini kullandı.

BIST BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

BIST Başkanı Himmet Karadağ da Memorial ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu. Karadağ, aynı sektörde birden fazla halka arzı aynı hafta içinde gerçekleşiyor olmasının sıkıntı yaratabileceğini söyledi.

Karadağ konuya ilişkin şunları söyledi: "Büyüklük son roadshowlarda belirleniyor. Fiyat aralığına göre ortak satışı veya firmaya fon girişi, her iki alternatifte de nihai oranları değiştirebiliyorlar veya erteleyebiliyorlar. Bazen aynı sektörde birden fazla halka arzın aynı anda gerçekleşiyor olması sıkıntıya neden olabiliyor. Firmalar daha başarılı halka arz performansı için bir hafta, bir ay erteleyebilirler. Belki bu anlamda şirketler karar almış olabilirler."

Memorial Sağlık Grubu'nun rakibi Medical Park, 1-2 Şubat tarihlerinde halka arz için talep toplayacak.