Merkez Bankası: Gerekli adımlar atılacak

Merkez Bankası: Gerekli adımlar atılacak
Güncelleme:

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada ''Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacak'' denildi. Dolar bu açıklamanın ardından 4,40 TL seviyesine kadar geriledi.

Döviz kurlarındaki hızlı tırmanış sürerken Merkez Bankası, "Gerekli adımlar atılacaktır" uyarısı yaptı. Açıklamanın ardından dövizde tırmanış durdu.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır" denildi.

Açıklamanın hemen ardından, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile görüşmek üzere Ak Parti Genel Merkezi'ne gitti. Görüşmede Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da bulunacak.

Açıklama öncesi 4.50 ile yeni tarihi rekor düzeylerini gören dolar, Merkez Bankası’nın açıklamasının ve Çetinkaya'nın Ak Parti'ye gittiğinin duyulmasının ardından 4.41 liraya kadar çekildikten sonra 4.43 - 4.44 lira aralığına döndü.

Seçiniz...