Merkez Bankası'nın yarın alacağı karar için dikkat çeken tahmin

Merkez Bankası'nın yarın alacağı karar için dikkat çeken tahmin
Güncelleme:

Gözler merkez bankasının yarınki olağanüstü toplantısına çevrilirken Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, kurulun alacağı kararı bir gün önceden açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın her yıl mart ayı sonunda toplanan Genel Kurulu, bu yıl şubat ayı başında "olağanüstü" toplanacak. Toplantı öncesi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, kurulun alacağı kararı açıkladı.

Babuşçu paylaşımında, “TCMB Olağanüstü Genel Kurulu 3 Şubat 2022 (Yarın) toplanıyor. 2021 yılı karından avans dağıtılması karara bağlanıp, 60 milyar TL Hazine'ye aktarılacak. Önümüzdeki günlerde muhtemelen Hazine bu kaynağın 51,5 milyar TL'si ile kamu bankalarının sermaye artırımını gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı.

 PERAKENDE FİYATLAR ARTTI

Babuşçu ayrıca, “İstanbul Ticaret Odası perakende fiyatlar endeksi aylık % 13.78 yıllık % 50.91 artış kaydetti. Toptan eşya fiyat endeksi ise aylık % 6.03 yıllık % 53.96 arttı” diyerek ticaret odası verilerini paylaştı.

KAR PAYININ DAĞITIMI GÜNDEMDE

Merkez Bankası Genel Kurulu, 2019 ve 2020 yıllarında da kar payının avans olarak dağıtımı ve ihtiyat akçesinin kara katılarak dağıtılması için olağanüstü toplanmıştı. Kurulun bu senede aynı gündem ile toplanacağı belirtilmişti.

Merkez Bankası'nın yarın alacağı karar için dikkat çeken tahmin - Resim : 1

Merkez Bankası'nın yarın alacağı karar için dikkat çeken tahmin - Resim : 2