O firma Bakanlığın kararını hiçe saydı!

O firma Bakanlığın kararını hiçe saydı!
Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bölgede altın çıkarma ruhsatının uzatılmaması gerekçesiyle Kaz Dağları’ndaki iznini iptal ettiği firmanın Türk genel müdürü 60 yıllık ruhsat hakları olduğunu belirterek, “Kaz Dağları’ndan hiçbir yere gitmiyoruz” dedi.

Hürriyet’ten Aysel Alp’e konuşan Şentürk, “Türkiye Cumhuriyeti’ne söz verdiğimiz gibi yerin altındaki madeni çıkaracağız” dedi.

Kanadalı Alamos Gold şirketinin iştiraki Doğu Biga Madencilik’in genel müdürü Ahmet Şentürk, “Kaz Dağları’ndan gidecek misiniz” sorusuna şu yanıtı verdi: “Hayır, oradan hiçbir yere gitmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletine bir sözümüz var. Maden Kanunu’nun birinci maddesi yer altı kaynaklarının toplumun refahı için çıkarılmasına hükmediyor ki biz de bunu yapacağız. Türkiye bir hukuk devleti, burada kimse elini kolunu sallayarak iş yapmıyor, bizler de bir mevzuata tabiyiz. Doğu Biga da yabancı sermayeli bir Türk şirketi, yatırımcısı Alamos Gold. Türkiye’ye doğrudan 140 milyon, dolaylı olarak 240 milyon dolar yatırım yaptık. Kirazlı ve Ağı Dağı, Çamyurt toplamı. Kirazlı’ya inşaat için 160 milyon dolar daha harcayacağız. Ağaç kesiminden dolayı Orman Bakanlığı’na 54 milyon lira ödedik. Ama asıl yatırım giderimiz altının aranıp bulunması içindi.”

Kaz Dağları’ndaki çevre katliamıyla gündeme gelen şirketin çalışmaları kapsamında bölgede yaklaşık 350 bin ağaç kesildiği tahmin ediliyor.

Bakanlık, şirketin bölgede altın çıkarma ruhsatının uzatılmaması gerekçesiyle çalışma iznini iptal etmişti.

Hürriyet