Ordu’ya 2. Osb Kuruluyor

Ordu’ya 2. Osb Kuruluyor

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi Beybükü mevkisi ile Ulubey ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi Kayabaşı mevkisinde bulunan yaklaşık...

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi Beybükü mevkisi ile Ulubey ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi Kayabaşı mevkisinde bulunan yaklaşık 90 hektar büyüklüğündeki alan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi yeri olarak kesinleştirildi.

Ordu 2'nci Organize Sanayi Bölgesi yerinin kesinleşmesiyle ilgili bir açıklamada bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu ve Fatsa Organize Sanayi Bölgelerinin tamamen dolması ve yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin ihtiyacına cevap veremeyecek durumda olması nedeniyle Ordu'da ikinci bir OSB kurulması, Fatsa OSB'nin genişletilmesi ve Ünye ilçesinde yeni bir OSB kurulması ihtiyacını doğduğunu söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, "Bu sebeple, Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi Beybükü mevkisi ile Ulubey ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi Kayabaşı mevkisinde bulunan yaklaşık 90 hektar büyüklüğündeki alana Ordu 2'nci Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar başlatılmıştı. Belirlenen bu yer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygun görülerek, Ordu 2'nci Organize Sanayi Bölgesi yeri olarak kesinleştirilmiştir. Ordu 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nin yapılacağı yerin belirlenmesi ve kesinleştirilmesi sürecinde emeği geçen başta Başbakan Yardımcımız Sayın Prof.Dr.Numan Kurtulmuş'a, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık'a, Milletvekillerimize, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve diğer kişi ve kurumlara Ordulular adına teşekkür ediyorum" dedi.

Organize Sanayi Bölgelerinin önemine de değinen Vali Balkanlıoğlu, "Biz istiyoruz ki, Ordu'nun en önemli geçim kaynağı olan fındık dışında, istihdam yaratacak yeni iş alanları olsun. Bizim için Organize Sanayi Bölgeleri çok önemli. Ordu 2. OSB kuruluş süreci tamamlandığında, epey sanayici ve yatırımcıyı ilimize çekmiş olacağız. İlimizde yatırım yapmak için bizlerden yer ve arsa talebinde bulunan çok sayıda müteşebbisimiz var. Bu müteşebbislerimize ilimizde yatırım yapabilmeleri için imkan sağlamak için çabalıyoruz. Bunun için de Ordu 2. OSB'nin yer sorununun aşılması bizleri mutlu etti. Ordu 2'nci OSB'nin kurulmasıyla birlikte hem ilin ekonomisi gelişecek, hem de işsiz insanlarımız iş sahibi olacaklardır. Zira, Organize Sanayi Bölgesi açılması demek, yeni yatırım demek, yeni iş alanları demek, istihdam demek, ekonomik anlamda gelişmek demektir" diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, Fatsa OSB'nin genişletilmesi ve Ünye'ye yeni bir OSB kurulması yönündeki çalışmaların da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Organize Sanayi Bölgesi Uygulama Yönetmeliği'ne göre ilgili tüzel kurumlarca Kuruluş Protokolünün düzenlenmesi ve bakanlıkça onaylanmasına müteakiben, Ordu 2'nci Organize Sanayi Bölgesi tüzel kişilik kazanacak ve oluşturulacak müteşebbis heyet tarafından alt yapı, proje ve çevre düzeni planı çalışmalarına başlanacak.