Petrol 7 yılın en düşük seviyesinde

Petrol 7 yılın en düşük seviyesinde
Güncelleme:

Brent petrol fiyatı yaklaşık 7 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Avrupa'nın petrol göstergesi olan Brent tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 3 üzerinde değer kaybederek yaklaşık 7 yılın en düşük seviyesi olan 41,75 dolara geriledi.

Güne 43,12 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, 41,75 dolara inerek Mart 2009'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Yüzde 3,4 değer kaybeden Brent petrolün varili TSİ 17:00 itibariyle 42 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, Cuma günü gerçekleşen OPEC 168. Bakanlar Toplantısı'nda üretimi kısmaya yönelik bir karar çıkmaması nedeniyle petrol fiyatları üzerindeki satış baskısının arttığını ifade ediyor.

DÜŞÜK PETROL FİYATLARININ RUSYA'YA ETKİSİ NE OLACAK?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Cuma günü Viyana'da yapılan toplantıda petrol üretiminde kısıtlamaya gitmedi. Bu karar sonrası şimdilik günlük 2 milyon varil kadar hesaplanan arz fazlalığının devam edeceğine dair endişelerle petrol fiyatlarında gerileme başladı.

Arz fazlalığı petrol fiyatlarının düşük seviyelerde kalmasına veya daha da düşmesine sebep olabilir. Bu senaryoda gelirlerinin büyük kısmını petrol ihracatından elde eden Rusya'yı düşük petrol fiyatları vurabilir.