Petrol fiyatları yönünü yukarı çevirdi

Petrol fiyatları yönünü yukarı çevirdi
Güncelleme:

Rusya`nın OPEC ile işbirliği girişimiyle birlikte petrol fiyatları yükselişe geçti.

Rusya'nın küresel petrol stoklarındaki fazlayı kontrol edebilmek için Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC)  ile işbirliği yapılabileceği yolundaki açıklamaları ile petrol 33 doları aştı.

Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede temel ölçüt olarak kullandığı Brent tipi ham petrolünvaril fiyatı 33.10 dolara kadar yükseldi. Brent daha sonra 32.80 - 33.00 dolar aralığında hareket ederken, ABD hafif ham petrolünün varil fiyatı da 32.00 dolar sınırına çıktı. 

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov dün gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Petrol ihracatçısı ülkeler  (OPEC) başta olmak üzere, bazı ülkelerle petrol piyasasındaki durum hakkında sürekli görüş alışverişi  yapıyoruz. Fakat, bu aşamada, ortak adım atma konusunda henüz somut bir plandan söz edemeyiz' dedi. 

'ARZ FAZLASI' ENDİŞELERİYLE PETROL FİYATLARI 30 DOLARIN ALTINA ÇEKİLMİŞTİ'

Kuzey yarıküredeki soğuk havanın etkisiyle yükselen petrol fiyatlarının yönü, hafta başında Suudi Arabistan ve Irak'tan gelen 'rekor üretim' verileriyle aşağıya dönmüştü.

Suudi petrol devi Aramco'nın Yönetim Kurulu Başkanı Khalid al-Falih, düşen fiyatlar nedeniyle uygulanmaya başlanan maliyet azaltıcı tedbirlerin, petrol ve doğalgaz üretim kapasitesini artırıcı yatırımları kapsamadığını açıklamıştı. Suudi Arabistan'ın ardından, Irak Petrol Bakanlığı kaynakları da, Aralık ayındaki günlük ortalama petrol üretiminin, 3.7 milyon varilden, 4.13 milyon varile çıkarak rekor düzeye yükseldiğini açıklaması, küresel emtia piyasalarında 'arz fazlası' endişelerini tetiklemiş ve fiyatları 30 doların altına çekmişti.

Etiketler petrol Rusya opec varil