Petrol fiyatları zikzak çiziyor !

Petrol fiyatları zikzak çiziyor !
Güncelleme:

Petrol fiyatları dünkü yükselişten sorna düşüşe geçti.

Petrol fiyatları dünkü yükselişin ardından bugün adeta tepetaklak. Brent petrolün varil fiyatı 37 doların altına sarktı.

Ham petrol fiyatları dün hafif bir toparlanma gerçekleştirmesinin ardından Avrupa ve ABD'deki soğuk havaların kısa süreceği beklentileri ve piyasanın yavaşlayan talepten dolayı baskı altında kalmaya devam etmesiyle düştü.

Brent petrol yüzde 2'nin üzerinde düşüşle 37 doların altına sarkarken, saat 15:20 itibaryle yüzde 2.17 ekside 36.97 dolardan işlem görüyor.

ABD’nin ham petrol ihracına izin verileceği yönündeki açıklamalarıyla yükselen petrol fiyatları, dün de Suudi Arabistan’da benzin fiyatlarına yapılan zam açıklamalarının ardından 37.94 dolar/varil seviyesine kadar yükseldi.

Ancak İran’ın petrol ihracatını yükselteceği yönündeki açıklamaların etkisiyle yeniden geriledi. Bugün açıklanacak olan ham petrol stokları verisi fiyatların seyri açısından önemli görünüyor.

Analistlere göre, Suudi Arabistan etkisinin bugün de devam etmesi ve petrol stoklarında bir azalma görülmesi durumunda fiyatlar yeniden yukarı dönebilir.