Petrol yine uçtu! Benzin ve motorine yeni zam geliyor

Petrol yine uçtu! Benzin ve motorine yeni zam geliyor
Güncelleme:

Yeniden yükselişe geçen brent petrol 112 dolar seviyesinde işlem görüyor. Petroldeki yükselişle birlikte benzin ve motorine zam bekleniyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası brent petrol 120 dolara kadar tırmanırken, akaryakıt üzerine her gün büyük zamlar geldi. Geçtiğimiz hafta ABD'nin stratejik petrol rezervinden günde 1 milyon varil petrolün piyasaya sürülmesine izin vermesinin ardından petrol 100 doların altına geriledi. Ancak bu düşüş benzin ve özellikle de motorine büyük indirimler olarak yansımadı. Brent petrolün tekrar yükselişe geçti ve ilk zam geçtiğimiz günlerde motorine 1 lira 79 kuruş olarak yansıdı.

Petrol fiyatları yükselişe geçti
Petrolde Çin'de salgın önlemleri ile ilgili verilen mesajlar ve Libya'daki arzda yaşanan problemlerin sürmesi nedeniyle fiyatlarda yukarı yönlü hareket devam ediyor.

Brent Petrol, uluslararası piyasada 112 dolardan işlem görüyor. ABD ham petrolü de sınırlı yükselişle 108 dolara geldi.

Benzin ve motorine zam kapıda
Petrol fiyatlarındaki yükselişin ardından akaryakıt sektörü kaynaklarından benzin ve motorine yeni zam geleceği öğrenildi. Petrol fiyatlarındaki düşüşü olduğu gibi pompa fiyatlarına yansıtmayan akaryakıt sektörünün artışları en hızlı şekilde pompaya yansıtmaya hazırlandığı belirtiliyor. Benzin ve motorinin litre fiyatına yine gün aşırı kallavi zamlar yapılması bekleniyor. 

Güncel motorin ve benzin fiyatları
İstanbul'da benzin litre fiyatı 19 TL, motorinin litre fiyatı 22 TL'den satılıyor.

Ankara'da ise benzinin litre fiyatı 19,10 TL iken motorinin litre fiyatı 22,08 TL.

İzmir'de motorin litre fiyatı ortalama 22.1 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 19.11 liradan satılıyor.

Etiketler benzin motorin zam petrol