Petrolde büyük düşüş !

Petrolde büyük düşüş !
Güncelleme:

Ham petrol fiyatlarınki büyük düşüş devam ediyor.

Ham petrol fiyatlarındaki değer kaybı yüzde 5'e ulaşırken Amerikan petrolü 30 doların altına düştü

Küresel arz fazlalığına ilişkin endişeler ve enerji şirketlerinin hayalkırıklığı kar rakamları petrol fiyatlarını dibe çekmeye devam ediyor.

Güne 34,18 dolardan başlayan Brent tipi ham petrolün fiyatı 32,23 dolara kadar geriledi. Avrupa petrol göstergesi Brent saat 17:40 itibariyle yüzde 5'e yakın değer kaybı ile 32,65 dolardan işlem görüyor.

AMERİKAN PETROLÜ 30 DOLAR ALTINDA

Batı Teksas tipi (WTI) ham petrolün varil fiyatı ise 30 doların altına geriledi. WTI yüzde 5,15 düşüşle 29,99 doları gördü.

İngiliz enerji devi BP Plc 2015 son çeyrekte karının yüzde 91 oranına azaldığını açıkladı. Bilanço sonrası şirketin hisseleri yüzde 8 üzerinde değer kaybetti. Exxon Mobil Corp ise son 10 yılın en düşük kazancını açıkladı. 

ABD VERİSİ BEKLENİYOR

Bu akşam ABD Petrol Enstitüsü'nün açıklayacağı haftalık ham petrol stok verileri takip edilecek. ABD'de petrol stoğu geçtiğimiz hafta 11,4 milyon varil artmıştı.

ALB Forex Araştırma Uzmanı Rıdvan Baştürk, gelecek veri sonrası petroldeki değer kayıplarının devam etmesi durumunda borsalardaki satışların devamının beklenebileceğini belirtti.

GÜVENLİ LİMAN ALTIN YÜKSELDİ

Petrol fiyatlarındaki gerileme ile enerji şirketleri öncülüğünde borsalara gelen satışlarla risk iştahı azalan yatırımcılar güvenli liman varlıklarına yöneldi. Güne 1.128,41 Dolardan başlayan altın 1.131,08 dolara kadar yükseldi. Spot altının ons fiyatı saat 18:00 itibariyle 1.129 Dolardan işlem görüyor.