Petrolde Düşüş Eğilimi Sürüyor

Petrolde Düşüş Eğilimi Sürüyor

İSTANBUL (AA) - Küresel piyasalarda yatırımcı risk iştahının azalmasıyla dün günlük kaybı yüzde 3,2'yi aşan Brent petrolün varil fiyatı, bugün...

İSTANBUL (AA) - Küresel piyasalarda yatırımcı risk iştahının azalmasıyla dün günlük kaybı yüzde 3,2'yi aşan Brent petrolün varil fiyatı, bugün 27,4 dolar seviyelerinde dengelenirken, analistler teknik olarak düşüş eğiliminin sürdüğüne dikkati çekiyor.

Küresel ekonomiye ilişkin tedirginliklerin yeniden gündeme gelmesinin etkisiyle yatırımcı risk iştahındaki azalma, dün başta Asya olmak üzere tüm piyasalarda sert düşüşe yol açtı.

Bu durum petrol fiyatlarındaki gerilemenin ivme kazanmasını da beraberinde getirirken, Brent petrolün varil fiyatı Eylül 2003'ten bu yana en düşük seviye olan 27,08 dolara kadar geriledikten sonra gelen tepki alımlarıyla günü 27,82 dolardan tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı bugüne ise 28 doların hemen altından başlamasının ardından en düşük 27,26 ve en yüksek 28,31 doları görürken, şu dakikalarda dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,9'luk azalışla 27,42 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, küresel talebe yönelik endişelerin yanı sıra petrol üreticisi ülkelerin arzda kesinti yapmamasının fiyatlar üzerinde baskı yarattığına işaret ederek, teknik açıdan da petrol fiyatlarının düşüş kanalında bulunduğuna dikkati çekiyor.

Bugün Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz kararı ve ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının yanı sıra ABD'de haftalık petrol stokları ile haftalık işsizlik başvurularının takip edileceğini aktaran analistler, aşağı yönlü seyrin devamında 26,6 doların ilk destek konumunda bulunduğunu aktarıyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı da dün yaklaşık yüzde 3,6 değer kaybederken, elektronik işlemlerde 27 doların altına inerek en düşük 26,19 doları gördü. WTI'nın varil fiyatı bugün ise 27,97-28,85 dolar dar bandında hareket ediyor.

Etiketler emtia petrol brent