Peyman yabancılara satıldı

Peyman yabancılara satıldı
Güncelleme:

Kuruyemiş üreticisi Peyman özel sermaye fonu Bridgepoint'e $110 milyona satıldı

Konu hakkında iki kaynağın verdiği bilgiye göre, kuruyemiş üreticisi Peyman Gıda'nın tamamının özel sermaye fonu Bridgepoint'e 110 milyon dolara satışı için anlaşıldı.

Bir kaynak, satış bedelinin 110 milyon dolar civarında olacağını söylerken, bir diğer kaynak, "Alım satım anlaşması imzalandı, kapanış Haziran başında olabilir" diye konuştu.

İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre, 1995 yılında Eskişehir'in üç kuruyemiş fabrikasının birleştirilmesi ile kurulan Peyman Gıda, yüzde 30 hissesini 2008 yılında Esas Holding'e satmıştı. Satış işleminin Rekabet Kurulu'nun onayını da alması gerekiyor.

CİROSU 300 MİLYON TL

DorLeo, Nutzz gibi markaları da bulunan Peyman'ı geçtiğimiz aylarda vitrine çıkardıklarını söyleyen Esas Holding'in Gıda Grubu Başkanı Babür Çelebi'nin verdiği bilgilere göre 7 yıl önce alınan Peyman, bu sürede 6 kattan fazla büyüdü. Şirketin geçen yıl cirosu ise 300 milyon lirayı aştı. Şirket, Japonya, Rusya gibi ülkelere de ihracat yaparken, dış satış toplam cironun yüzde 10'unu oluşturuyor. Sabancı ailesi, Peyman'ın yüzde 30'unu 11 milyon dolara satın almıştı. Peyman'ı satın almaya hazırlanan Bridgepoint ise 12 milyar euroluk bir fonu yönetiyor. BünyesindePegasus Havayolları, Airberlin, Medline, Ayakkabı Dünyası gibi markaları barındıran Esas Holding, 2014'te en büyük yatırımlarından birine imza attı ve özel sermaye fonu Actera ile UN Ro-Ro'yu ABD'li KKR'den satın aldı. Geçtiğimiz günlerde Esas Holding'in ortağı olduğu Mars Cinema Group'u da Güney Koreli CJ CGV adlı şirket 800 milyon dolara bünyesine kattı.