"Gizli zam" iddialarına açıklama geldi

"Gizli zam" iddialarına açıklama geldi
Güncelleme:

Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurulu, "gizli zam" uyarısı hakkında açıklama yaptı.

Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan (EPDK) kritik bir açıklama geldi: "30 Ekim'de gizli zam olmayacak, akıllı elektrik sayaçlarının indirimli saatleri bir saat ileri alındı."

Hürriyet'ten Fatih Tekeci'nin haberine göre EPDK, gündeme gelen 'gizli zam' uyarısına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03:00’ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının, yıl boyu sürdürülmesi kararı alındığı anımsatıldı.

Ancak elektronik elektrik sayaçlarının 30 Ekim 2016 tarihinde, daha önceden programlandığı gibi, kendisini otomatik olarak bir saat geri alacağı belirtilerek, tüketicinin mağdur olmaması için gerekli adımların atıldığını açıklandı.

EPDK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Çok zamanlı tarifelerin uygulanması bakımından sayaç saati sürekli yaz saati uygulamasına göre güncellenmemiş sayaçlar üzerinden tüketimleri ölçülen tüketiciler için Ekim ayının son pazar günü ile Mart ayının son pazar günü arasında;

Gündüz dönemi : Saat 07-18
Puant dönemi : Saat 18-23
Gece dönemi : Saat 23-07

olarak, Mart ayının son pazar günü ile Ekim ayının son pazar günü arasında ise;

Gündüz dönemi : Saat 06-17
Puant dönemi : Saat 17-22
Gece dönemi : Saat 22-06

olarak uygulanır. Sayaç saati sürekli yaz saati uygulamasına göre güncellenmiş sayaçlar üzerinden tüketimleri ölçülen tüketiciler için yıl boyunca;

Gündüz dönemi : Saat 06-17
Puant dönemi : Saat 17-22
Gece dönemi : Saat 22-06

olarak uygulanır” şeklinde karar alınmıştır. "

FATURALAR ARTMAYACAK

3 zamanlı tarife üzerinden elektrik kullanan tüketiciler için sürekli yaz saati uygulamasına geçilmesi nedeniyle sayaç zamanları güncellenene kadar uygulanmak üzere bu düzenlemenin yapıldığı belirtilen açıklamada, "Nihai faturalara yansıyacak herhangi bir artış kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Yapılan değişiklik görevli tedarik şirketleri tarafından ilgili tüketicilere (SMS,e-posta, fatura üzerindeki açıklamalar v.s yoluyla) bildirilecektir" denildi.