"Suudi-türk Gayrimenkul Yatırım Fonu" Kuruldu

"Suudi-türk Gayrimenkul Yatırım Fonu" Kuruldu

Türkiye'den gayrimenkul alımını kolaylaştırmak ve hızlandırmak adına kurulan ilk "Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu"nun imzaları atıldı- İlgili fon ile ilk etapta Türkiye'ye 500 milyon dolarlık yatırım planlanıyor

İSTANBUL (AA) - Suudi Arabistanlı yatırımcıların Türkiye'den gayrimenkul alımını kolaylaştırmak ve hızlandırmak adına kurulan ilk "Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu"nun imzaları atıldı. İlgili fon ile ilk etapta Türkiye'ye 500 milyon dolarlık yatırım planlanıyor.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında karşılıklı artmakta olan yatırımlara yeni bir soluk getirecek olan, kendi alanınında bir ilk olması açısından da büyük önem taşıyan Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu, Türkiye'de gayrimenkul sektöründe inşaat ve proje geliştirme konusunda uzun yıllardır faaliyet gösteren Merosa Uluslararası Gayrimenkul Yatırım ve Gulf Group Yatırım ile Suudi Arabistan'ın yatırım şirketlerinden Nomw Capital’ın iş birliği ile hayata geçirildi.

Başbakanlık himayesinde hayata geçirilen projenin imza töreni Türk ve Arap iş adamlarının katılımıyla bugün İstanbul'da gerçekleştirildi.

İmza töreninin ardından Merosa Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, Nomw Capital CEO'su Dr. Abdulrahman K.Tolefat, Gulf Group CEO'su Dr. Nabih A. Aljabr ve Başbakan Müşaviri Abdulrahman İlhan projenin detaylarına ilişkin gazetecilere bilgi verdi.

Türkiye'de ilk defa 500 milyon dolarlık bütçe ile Arap ve Türk yatırımcılar için oluşturulan fonun her iki ülke adına bir ilk olmasının yanı sıra, son dönemde artan Arap gayrimenkul yatırımcı sayılarını da artıracağını belirten Katipoğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle 2012 yılından sonra Arap gayrimenkul yatırımcıları Türkiye'ye büyük teveccüh gösterdi fakat bireysel yatırımlarda zaman zaman bazı sıkıntıların yaşanması fonun kurulmasını gerekli kıldı.

Kurulan bu fon, var olan Arap yatırımcıların ilgisinin Türkiye'ye daha fazla çekilmesine yardımcı olacak. Kısa zamanda fon kapsamında gerçekleştirilecek somut projeleri de sizinle paylaşmayı planlıyoruz.Şu an İstanbul Anandolu Yakasında, 1 milyar liralık bütçe ile yapılması planlanan projenin arsası alınmış durumda. Çok kısa zamanda bununla ilgili detaylı bilgilendirmeyi de yapacağız."

Nomw CEO'su Dr. Abdulrahman K.Tolefat ise, Türkiye pazarında olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye bizim için çok cazip bir pazar. Pazarda ilk olmak istiyoruz, ilk başlayan her zaman bir adım öndedir" dedi.

Başbakanlık Müşaviri Abdulrahman İlhan ise, hükümet olarak yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi konusuna çok önem verdiklerini belirterek, konuya dair hükümetin hayata geçirdiği ve geçirilmesi planlanan reform çalışmalarından bahsetti.

Fonun devreye alınması için uzun zamandır çalışıldığını bildiren İlhan, "Bu ilk adım. Daha sonra, daha somut adımları paylaşıyor olacağız. Yapılan bu iş birliği iki ülke adına da çok önemli. Ülkemiz, milletimiz ve İslam alemi adına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Verilen bilgiye göre, proje kapsamında Türkiye'nin yatırıma dönük orta ve uzun vadeli elverişli piyasa koşulları, Türk inşaat, yönetim şirketlerinin uzun yıllardan gelen tecrübelerinin bir araya getirilmesi ve finansman çözümleri sunulması ile bölgede iz bırakacak projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.